Поврзи претплата преку оператор со твојата сметка

Ако се претплатите на HBO Max преку телевизиски или мобилен оператор, вашиот давател ќе ве извести како можете да ја поврзете вашата претплата со сметка на HBO Max. Исто така можете да ги користите чекорите за Регистрирај се кај оператор подолу. Откако ќе ја поврзете вашата претплата, можете да се најавите користејќи ја е-поштата и лозинката за HBO Max.

Веќе имате сметка?
Ако веќе имате сметка на HBO Max (или сметка на HBO GO или HBO Portugal), видете Најавете се на HBO Max.

Кој уред го користиш?

Имате друг уред?
Чекорите за Регистрирајте се преку вашиот давател се полесни на телефон, таблет или компјутер.

Android TV, Apple TV, LG Smart TV, PlayStation, Samsung TV или Xbox

Еве како да се регистрирате преку врска до претплатата на вашиот давател користејќи телевизор:

 1. Отвори ја HBO Max на телевизорот и избери Најави се (или избери серија или филм, а потоа избери Најави се).
 2. Изберете Најава и потоа изберете Регистрирај се кај оператор. Остани на екранот со кодот од 6 знаци додека го земаш телефонот или компјутерот.
 3. Отворете прелистувач на телефонот или компјутерот и во лентата за адреси напишете HBOMax.com/tvsignin. Треба да видиш страница Внеси код (https://www.hbomax.com/activate).
  Apple TV and Конзоли Xbox
  Можете со телефонот да го скенирате QR-кодот на телевизорот.
 4. Внеси го кодот од 6 знаци што се појавува на телевизорот и потоа избери Следно. Кодот не работи?
 5. Изберете преку кого ќе се претплатите (вашиот давател). Не го гледам мојот давател.
 6. На екранот Регистрирајте се, внесете ги информациите за сметката на вашиот давател и изберете Поднеси.
  Пораки
 7. Следно, ќе видите екран „Добредојдовте во HBO Max“. Пополнете го формуларот и изберете Заврши ја сметката. Понатаму, ќе се најавувате користејќи ја оваа е-пошта и лозинка.
 8. Сметката е пронајдена? Погледнете го насловот Сметката е пронајдена подолу.
 9. Изберете кој гледа и подготвено е за стримување.

Сега можете да се најавите на кој било уред користејќи ја е-поштата и лозинката за HBO Max.

Сметката е пронајдена?

Ако најдеме постоечка сметка HBO Max (или HBO GO или HBO Portugal) со иста адреса на е-пошта, имате две опции:

Потврдете ја адресата на е-пошта

Изберете ја оваа опција да се регистрирате и да ја поврзете сметката што ја најдовме за вашата претплата на HBO Max преку вашиот телевизиски или мобилен оператор. Откако ќе ја изберете оваа опција, проверете го вашето приемно сандаче за е-пошта од HBO Max со еднократен код (предметот е „Ова е твојот еднократен код“). Потоа, внесете го кодот од е-поштата и изберете Поврзи ги сметките. Ако не добиете е-пошта од HBO Max, видете Не добив еднократен код.

Ако се поврзете со сметката на HBO Max, ќе ги задржите вашите постоечки профили (кои вклучуваат поставки како што се Моја листа, родителски контроли и Продолжи со гледање). Поставките на вашиот профил не се зачувуваат ако се поврзете со сметка на HBO GO или HBO Portugal.

Креирајте нова сметка

Изберете ја оваа опција за да креирате нова сметка на HBO Max со различна е-пошта (не поврзувајте со сметката што ја најдовме). Откако ќе ја изберете оваа опција, внесете друга адреса на е-пошта за вашата сметка.

Не сте сигурни кое да го изберете?

Откако ќе се регистрирате и поврзете или креирате сметка, изберете кој гледа и подготвено е за гледање. Во иднина, ќе се најавувате користејќи ја е-поштата и лозинката за HBO Max.

Кодот не работи?

Каде да го внесам кодот?

На телефонот или компјутерот, одете на hbomax.com/tvsignin (или напишете https://hbomax.com/tvsignin во лентата за адреси на прелистувачот. Треба да видите страница Внеси код каде што можете да го внесете кодот од 6 знаци од телевизорот.

Кодот не работи или е погрешен

Обидете се со следново:

 1. Проверете дали сте на точната страница (https://www.hbomax.com/activate) во чекор 3 погоре. Изберете ја оваа врска: hbomax.com/activate и потоа внесете го кодот од телевизорот.
 2. Обидете се да користите различен поддржан прелистувач: Chrome, FireFox, Microsoft Edge или Safari.
 3. Добијте нов код. За да го направите ова, вратете се назад и повторно изберете Регистрирај се кај оператор на телевизорот.

Ако ова не помогне, обидете се со чекорите за Поврзи давател на друг уред. На пример, обидете се со чекорите за Регистрирај се кај оператор на компјутер (на HBOMax.com) или на апликацијата HBO Max на телефон или таблет (iOS или Android). Откако ќе го поврзете давателот на вашата претплата, можете да се најавите на кој било уред користејќи ја е-поштата и лозинката за HBO Max.

Еве како да регистрирате претплата преку вашиот давател користејќи телефон или таблет:

 1. Отворете го HBO Max, и потоа допрете ја иконата Профил (лице, горе десно).
 2. Допри Најави се на твојата сметка.
  Ако сте веќе најавени, допрете го вашиот профил (горе десно), иконата Поставки (запченик, горе десно), а потоа одете надолу и изберете Одјави се.
 3. Допрете Регистрирај се кај оператор
 4. Допрете преку кого се претплаќате (вашиот давател). Не го гледам мојот давател.
 5. На екранот Регистрирајте се, внесете ги информациите за сметката на вашиот давател и изберете Поднеси.
  Пораки
 6. Следно, ќе видите екран „Добредојдовте во HBO Max“. Пополнете го формуларот и изберете Заврши ја сметката. Понатаму, ќе се најавувате користејќи ја оваа е-пошта и лозинка.
 7. Сметката е пронајдена? Погледнете го насловот Сметката е пронајдена подолу.
 8. Изберете кој гледа и подготвено е за стримување.

Сега можете да се најавите на кој било уред користејќи ја е-поштата и лозинката за HBO Max.

Сметката е пронајдена?

Ако најдеме постоечка сметка HBO Max (или HBO GO или HBO Portugal) со иста адреса на е-пошта, имате две опции:

Потврдете ја адресата на е-пошта

Изберете ја оваа опција да се регистрирате и поврзете сметката што ја најдовме за вашата претплата на HBO Max преку вашиот телевизиски или мобилен оператор. Откако ќе ја изберете оваа опција, проверете го вашето приемно сандаче за е-пошта од HBO Max со еднократен код (предметот е „Ова е твојот еднократен код“). Потоа, внесете го кодот од е-поштата и изберете Поврзи ги сметките. Ако не добиете е-пошта од HBO Max, видете Не добив еднократен код.

Ако се поврзете со сметката на HBO Max, ќе ги задржите вашите постоечки профили (кои вклучуваат поставки како што се Моја листа, родителски контроли и Продолжи со гледање). Поставките на вашиот профил не се зачувуваат ако се поврзете со сметка на HBO GO или HBO Portugal.

Креирајте нова сметка

Изберете ја оваа опција за да креирате нова сметка на HBO Max со различна е-пошта (не поврзувајте со сметката што ја најдовме). Откако ќе ја изберете оваа опција, внесете друга адреса на е-пошта за вашата сметка.

Не сте сигурни кое да го изберете?

Откако ќе се регистрирате и поврзете или креирате сметка, изберете кој гледа и подготвено е за гледање. Во иднина, ќе се најавувате користејќи ја е-поштата и лозинката за HBO Max.

Еве како да регистрирате претплата преку вашиот давател користејќикомпјутер:

 1. Одете на HBOMax.com на компјутерот и изберете Најава (горе десно).
  Ако веќе сте најавени, изберете ја иконата за вашиот профил (горе десно), а потоа изберете Одјава.
 2. Изберете Регистрирај се кај оператор
 3. Изберете преку кого ќе се претплатите (вашиот давател). Не го гледам мојот давател.
 4. На екранот Регистрирајте се, внесете ги информациите за сметката на вашиот давател и изберете Поднеси.
  Пораки
 5. Следно, ќе видите екран „Добредојдовте во HBO Max“. Пополнете го формуларот и изберете Заврши ја сметката. Понатаму, ќе се најавувате користејќи ја оваа е-пошта и лозинка.
 6. Сметката е пронајдена? Погледнете го насловот Сметката е пронајдена подолу.
 7. Изберете кој гледа и подготвено е за стримување.

Сега можете да се најавите на кој било уред користејќи ја е-поштата и лозинката за HBO Max.

Сметката е пронајдена?

Ако најдеме постоечка сметка HBO Max (или HBO GO или HBO Portugal) со иста адреса на е-пошта, имате две опции:

Потврдете ја адресата на е-пошта

Изберете ја оваа опција да се регистрирате и поврзете сметката што ја најдовме за вашата претплата на HBO Max преку вашиот телевизиски или мобилен оператор. Откако ќе ја изберете оваа опција, проверете го вашето приемно сандаче за е-пошта од HBO Max со еднократен код (предметот е „Ова е твојот еднократен код“). Потоа, внесете го кодот од е-поштата и изберете Поврзи ги сметките. Ако не добиете е-пошта од HBO Max, видете Не добив еднократен код.

Ако се поврзете со сметката на HBO Max, ќе ги задржите вашите постоечки профили (кои вклучуваат поставки како што се Моја листа, родителски контроли и Продолжи со гледање). Поставките на вашиот профил не се зачувуваат ако се поврзете со сметка на HBO GO или HBO Portugal.

Креирајте нова сметка

Изберете ја оваа опција за да креирате нова сметка на HBO Max со различна е-пошта (не поврзувајте со сметката што ја најдовме). Откако ќе ја изберете оваа опција, внесете друга адреса на е-пошта за вашата сметка.

Не сте сигурни кое да го изберете?

Откако ќе се регистрирате и поврзете или креирате сметка, изберете кој гледа и подготвено е за гледање. Во иднина, ќе се најавувате користејќи ја е-поштата и лозинката за HBO Max.

HBO GO и HBO Portugal
Вашите поставки за профилот на HBO, како што се Моја листа и Продолжи со гледање, нема да бидат достапни во HBO Max.