Problemen met HBO Max op je televisie oplossen

De melding 'Kan geen verbinding maken'
Werk de HBO Max-app bij op je televisie.

Kies je apparaat hieronder in geval van andere app- of streamingproblemen voor mogelijke oplossingen.

Kies het apparaat dat je gebruikt

AirPlay

Ga voor hulp met AirPlay naar Streamen naar je televisie met AirPlay.

Heb je nog hulp nodig?

Noteer de foutmelding of code die op het scherm staat (indien van toepassing) en geef deze door wanneer je contact met ons opneemt.

Android TV

Probeer, indien nodig, meer dan één van deze oplossingen om het probleem op te lossen.

Updates zoeken

Zorg eerst dat je HBO Max-app en Android TV up-to-date zijn.

• HBO Max-app: Navigeer naar de HBO Max-app op je Android TV en houd de knop Selecteer ingedrukt. Kies dan Details weergeven > Werk bij.
  • Android TV: Ga op je Android TV naar Instellingen > Systeem > Over > Systeemupdate > Update zoeken.

Open dan HBO Max en probeer opnieuw te streamen.

Controleer je verbindingssnelheid

Als video's bufferen of van slechte kwaliteit zijn, kan dat het gevolg zijn van een trage of inconsistente netwerkverbinding.

Download een snelheidstest in de Google Play Store en controleer de snelheid van je internetverbinding (of controleer je downloadsnelheid op een computer die met hetzelfde netwerk als je Android TV is verbonden. Open hiervoor een browser en zoek naar 'internetsnelheidstest').

De downloadsnelheid moet minimaal 5 Mbps zijn om een video in HD te streamen (50+ Mbps wordt aanbevolen voor 4K-video's). Zie HBO Max blijft vastlopen of bufferen voor meer informatie

Log uit en start je apparaten opnieuw op
  1. Log uit bij HBO Max.
  2. Ga op je Android TV naar Instellingen > Over > Opnieuw opstarten > Opnieuw opstarten.
  3. Open HBO Max, log in en probeer opnieuw te streamen.
Wis de cache en gegevens van de app
  1. Ga op je Android TV naar Instellingen > Apps.
  2. Selecteer HBO Max in de lijst met apps.
  3. Selecteer Cache wissen.
  4. Selecteer Gegevens wissen.
  5. Open HBO Max, log in en probeer opnieuw te streamen.
Verwijder HBO Max en installeer de app opnieuw
  1. Ga op je Android TV naar Instellingen > Apps en selecteer HBO Max.
  2. Selecteer Verwijderen.
  3. Ga naar Apps en zoek HBO Max.
  4. Selecteer HBO Max en kies dan Installeren.
  5. Open HBO Max, log in en probeer opnieuw te streamen.

Ga naar Android TV help voor meer informatie over je Android TV.

Heb je nog hulp nodig?

Noteer de foutmelding of code die op het scherm staat (indien van toepassing) en geef deze door wanneer je contact met ons opneemt.

Apple TV

Probeer, indien nodig, meer dan één van deze oplossingen om het probleem op te lossen.

Updates zoeken

Zorg eerst dat je HBO Max-app en Apple TV up-to-date zijn.

• HBO Max-app: Zoek naar HBO Max in de App Store. Kies Werk bij als er een update beschikbaar is.
  • Apple TV: Ga op je Apple TV naar Instellingen > Systeem > Software-updates > Software bijwerken.

Open dan HBO Max en probeer opnieuw te streamen.

Controleer je verbindingssnelheid

Als video's bufferen of van slechte kwaliteit zijn, kan dat het gevolg zijn van een trage of inconsistente netwerkverbinding.

Download een snelheidstest in de Apple App Store en controleer de snelheid van je internetverbinding (of controleer je downloadsnelheid op een computer die met hetzelfde netwerk als je Apple TV is verbonden. Open hiervoor een browser en zoek naar 'internetsnelheidstest').

De downloadsnelheid moet minimaal 5 Mbps zijn om een video in HD te streamen (50+ Mbps wordt aanbevolen voor 4K-video's). Zie HBO Max blijft vastlopen of bufferen voor meer informatie

Log uit en start je Apple TV opnieuw op
  1. Log uit bij HBO Max.
  2. Start je Apple TV opnieuw op via Instellingen > Systeem > Opnieuw opstarten.
  3. Open HBO Max, log in en probeer opnieuw te streamen.
Verwijder HBO Max en installeer de app opnieuw
  1. Navigeer naar de HBO Max-app op het startscherm.
  2. Houd het Touch-oppervlak twee seconden ingedrukt en druk dan op de knop Afspelen/Pauzeren.
  3. Kies Verwijderen.
  4. Open de App Store op je Apple TV.
  5. Zoek de HBO Max-app en kies Installeren.
  6. Open HBO Max, log in en probeer opnieuw te streamen.

Heb je nog hulp nodig?

Noteer de foutmelding of code die op het scherm staat (indien van toepassing) en geef deze door wanneer je contact met ons opneemt.

Chromecast

Ga voor hulp met Chromecast naar HBO Max streamen naar je televisie met Chromecast.

Heb je nog hulp nodig?

Noteer de foutmelding of code die op het scherm staat (indien van toepassing) en geef deze door wanneer je contact met ons opneemt.

KPN TV-apparaat (alleen Nederland)

Mogelijk moet je meer dan één van deze oplossingen proberen om het probleem te verhelpen.

Test je verbindingssnelheid

Als video's bufferen of van slechte kwaliteit zijn, kan een langzame of inconsistente netwerkverbinding de oorzaak zijn. Test de downloadsnelheid van een computer op hetzelfde netwerk als je KPN TV-apparaat. Hiervoor open je een browser en zoek je naar 'Internetsnelheid testen'

Voor het streamen van HD-video heb je een minimale downloadsnelheid van 5 Mbps nodig (50+ Mbps wordt aanbevolen voor 4K video). Zie HBO Max pauzes of buffers voor meer hulp.

Afmelden en opnieuw opstarten van je KPN TV-apparaat
  1. Afmelden bij HBO Max.
  2. Koppel je KPN TV-apparaat los of schakel het uit.
  3. Wacht 20 seconden en schakel je toestel weer in.
  4. Open HBO Max opnieuw, meld je aan, en probeer opnieuw te streamen.
LG TV

Probeer, indien nodig, meer dan één van deze oplossingen om het probleem op te lossen.

Updates zoeken

Zorg eerst dat je HBO Max-app en LG TV up-to-date zijn.

• HBO Max-app: Druk op de knop Home op de afstandsbediening van je LG TV en kies de LG Content Store. Selecteer Apps en dan Mijn Apps. Zoek en selecteer HBO Max en selecteer dan Werk bij.
  • LG TV: Druk op de knop Instellingen op de afstandsbediening van je LG TV en selecteer Alle instellingen > Algemeen > Over deze televisie > Updates zoeken.

Open dan HBO Max en probeer opnieuw te streamen.

Controleer je verbindingssnelheid

Als video's bufferen of van slechte kwaliteit zijn, kan dat het gevolg zijn van een trage of inconsistente netwerkverbinding. Controleer je downloadsnelheid vanaf een computer die met hetzelfde netwerk als je LG TV is verbonden. Open hiervoor een browser en zoek naar 'internetsnelheidstest'.

De downloadsnelheid moet minimaal 5 Mbps zijn om een video in HD te streamen (50+ Mbps wordt aanbevolen voor 4K-video's). Zie HBO Max blijft vastlopen of bufferen voor meer informatie

Log uit en start je LG Smart TV opnieuw op
  1. Log uit bij HBO Max.
  2. Koppel je LG TV los.
  3. Wacht 20 seconden en sluit je televisie weer aan.
  4. Open HBO Max opnieuw, log in en probeer opnieuw te streamen.
Verwijder HBO Max en installeer de app opnieuw
  1. Druk op de knop Home op de afstandsbediening van je LG TV.
  2. Houd de knop Selecteren ingedrukt (midden van de D-pad-knop) om de bewerkingsmodus in te schakelen.
  3. Zoek HBO Max, scrol omhoog over de D-pad-knop en selecteer de X boven de app.
  4. Selecteer Ja om te bevestigen.
  5. Installeer HBO Max opnieuw (open de LG Content Store en installeer HBO Max).
  6. Open dan HBO Max, kies Aan de slag, log in en probeer opnieuw te streamen.

Heb je nog hulp nodig?

Noteer de foutmelding of code die op het scherm staat (indien van toepassing) en geef deze door wanneer je contact met ons opneemt.

PlayStation-console (in bepaalde landen)

Probeer, indien nodig, meer dan één van deze oplossingen om het probleem op te lossen.

Updates zoeken

Zorg eerst dat je HBO Max-app en PlayStation-console up-to-date zijn.

• HBO Max-app: Navigeer op je PlayStation naar de HBO Max-app. Druk op de knop Opties op je controller en ga naar Update zoeken.
  • PlayStation-console: Ga op je PlayStation naar het menu Instellingen en kies Systeemsoftware-update.

Open dan HBO Max en probeer opnieuw te streamen.

Controleer je verbindingssnelheid

Als video's bufferen of van slechte kwaliteit zijn, kan dat het gevolg zijn van een trage of inconsistente netwerkverbinding. Voor het testen van je netwerksnelheid:

• Ga op je PlayStation 4 naar Instellingen > Netwerk > Internetverbindingstest.
  • Ga op je PlayStation 5 naar Instellingen > Netwerk > Verbindingsstatus > Verbindingsstatus weergeven > Verbindingssnelheid.

Je hebt een snelle internetverbinding en een minimale downloadsnelheid van 5 Mbps nodig om een video in HD te streamen (PlayStation 5: 50+ Mbps is aanbevolen voor 4K video).

Controleer de servicestatus van PlayStation op de statuspagina van PlayStation. Zie HBO Max blijft vastlopen of bufferen voor meer informatie.

Log uit en start je PlayStation-console opnieuw op
  1. Log uit bij HBO Max.
  2. Zet je PlayStation-console uit.
  3. Wacht 20 seconden en zet je PlayStation weer aan.
  4. Open HBO Max opnieuw, log in en probeer opnieuw te streamen.
Verwijder HBO Max en installeer de app opnieuw
PlayStation 4
  1. Ga in het XMB-startmenu van je PlayStation naar TV-/videodiensten.
  2. Navigeer naar de HBO Max-app en druk op de knop Opties op je controller.
  3. Selecteer Verwijderen.
  4. Installeer HBO Max opnieuw (ga naar de PlayStation Store en download HBO Max).
  5. Open HBO Max, log in en probeer opnieuw te streamen.
PlayStation 5
  1. Navigeer naar de HBO Max-app in het startmenu Media op je PlayStation 5 en druk dan op de knop Opties op je controller.
  2. Selecteer Verwijderen en dan OK.
  3. Installeer HBO Max opnieuw (ga naar Alle Apps en download HBO Max).
  4. Open HBO Max, log in en probeer opnieuw te streamen.

Heb je nog hulp nodig?

Noteer de foutmelding of code die op het scherm staat (indien van toepassing) en geef deze door wanneer je contact met ons opneemt.

Samsung TV

Probeer, indien nodig, meer dan één van deze oplossingen om het probleem op te lossen.

Updates zoeken

Zorg eerst dat je HBO Max-app en Samsung TV up-to-date zijn.

• HBO Max-app: Open de Smart Hub op je Samsung TV en selecteer Apps > het icoon Instellingen (rechtsboven in de hoek) > Updates.
  • Samsung TV: Druk op de knop Menu op de afstandsbediening van je Samsung TV en selecteer Instellingen > Software-update > Nu bijwerken. Ga naar de Apps-pagina zodra de update klaar is en wacht vijf minuten.

Open dan HBO Max en probeer opnieuw te streamen.

Controleer je verbindingssnelheid

Als video's bufferen of van slechte kwaliteit zijn, kan dat het gevolg zijn van een trage of inconsistente netwerkverbinding. Test je downloadsnelheid vanaf een computer die met hetzelfde netwerk als je Samsung TV is verbonden. Open hiervoor een browser en zoek naar 'internetsnelheidstest'.

De downloadsnelheid moet minimaal 5 Mbps zijn om een video in HD te streamen (50+ Mbps wordt aanbevolen voor 4K-video's). Zie HBO Max blijft vastlopen of bufferen voor meer informatie

Log uit en start je Samsung TV opnieuw op
  1. Log uit bij HBO Max.
  2. Koppel je Samsung TV los.
  3. Wacht 20 seconden en sluit je televisie weer aan.
  4. Open HBO Max opnieuw, log in en probeer opnieuw te streamen.
Verwijder HBO Max en installeer de app opnieuw
  1. Open de Smart Hub.
  2. Gebruik de pijltjesknoppen op je afstandsbediening om te navigeren naar de HBO Max.
  3. Volg een van de volgende stappen afhankelijk van je televisie:
    • Houd Enter ingedrukt op je afstandsbediening, kies Verwijderen, en selecteer dan Ja om te bevestigen.
    • Druk op de pijl naar beneden op je afstandsbediening, kies Verwijderen en dan nogmaals Verwijderen om te bevestigen.
  4. Zoek naar HBO Max.
  5. Selecteer HBO Max om de app opnieuw te installeren.
  6. Selecteer Uitvoeren als de app is geïnstalleerd, log in en probeer opnieuw te streamen.

Heb je nog hulp nodig?

Noteer de foutmelding of code die op het scherm staat (indien van toepassing) en geef deze door wanneer je contact met ons opneemt.

Vodafone TV (in bepaalde landen)

Een HBO Max-app is niet in alle landen beschikbaar op Vodafone TV-apparaten.

Probeer, indien nodig, meer dan één van deze oplossingen om het probleem op te lossen.

Updates zoeken
  1. HBO Max-app: Controleer op je VodafoneZiggo TV of er een update is voor HBO Max. Als een update beschikbaar is, voer die dan uit voor de HBO Max-app bij op je Vodafone TV.
  2. VodafoneZiggo TV: Op je VodafoneZiggo TV, ga naar Instellingen > Apparaatinstellingen > Over > Systeemupdate.
Log uit en herstart je VodafoneZiggo TV
  1. Meld je af van de HBO Max-app
  2. Haal de stekker uit je Vodafone TV.
  3. Wacht 20 seconden en stop de stekker van je TV opnieuw in het stopcontact.
  4. Open opnieuw HBO Max, log in en probeer opnieuw te streamen.
Test de snelheid van je internetverbinding

Als video's bufferen of van slechte kwaliteit zijn, kan dat komen door een slechte of inconsistente netwerkverbinding. Test je downloadsnelheid vanaf een computer op hetzelfde netwerk als je Vodafone TV. Open om dit te doen een browser en zoek op 'internetsnelheidstest'.

Om HD video te streamen heb je een minimale downloadsnelheid nodig van 5 Mbps. Voor meer hulp, zie HBO Max pauzes en buffers.

VodafoneZiggo TV (in bepaalde landen)

Een HBO Max-app is niet in alle landen beschikbaar op VodafoneZiggo TV-apparaten.

Probeer, indien nodig, meer dan één van deze oplossingen om het probleem op te lossen.

Updates zoeken
  1. HBO Max-app: Kijk op je Vodafone TV of er een update voor HBO Max beschikbaar is. Werk de HBO Max-app bij op je Vodafone TV als er een update beschikbaar is.
  2. Vodafone TV: Ga op je Vodafone TV naar Instellingen > Apparaatinstellingen > Over > Systeemupdate.
Log uit en start je Vodafone TV opnieuw op
  1. Log uit bij HBO Max.
  2. Koppel je Vodafone TV los.
  3. Wacht 20 seconden en sluit je televisie weer aan.
  4. Open HBO Max opnieuw, log in en probeer opnieuw te streamen.
Controleer je verbindingssnelheid

Als video's bufferen of van slechte kwaliteit zijn, kan dat het gevolg zijn van een trage of inconsistente netwerkverbinding. Controleer je downloadsnelheid vanaf een computer die met hetzelfde netwerk als je Vodafone TV is verbonden. Open hiervoor een browser en zoek naar 'internetsnelheidstest'.

De downloadsnelheid moet minimaal 5 Mbps zijn om een video in HD te streamen. Zie HBO Max blijft vastlopen of bufferen voor meer informatie.

Xbox-console (in bepaalde landen)

Probeer, indien nodig, meer dan één van deze oplossingen om het probleem op te lossen.

Controleer de servicestatus van Xbox

Controleer de status van HBO Max en de service van Xbox op de statuspagina van Xbox.

Updates zoeken

Zorg eerst dat je HBO Max-app en Xbox-console up-to-date zijn.

• HBO Max-app: Ga op je Xbox naar Mijn games & apps, navigeer naar de HBO Max-app, druk op de Menu-knop op je controller en selecteer App beheren om de app bij te werken.
  • Xbox-console: Ga op je Xbox naar Instellingen > Systeem > Updates > Console bijwerken.

Open dan HBO Max en probeer opnieuw te streamen.

Log uit en start je console opnieuw op
  1. Log uit bij HBO Max.
  2. Druk op de Xbox-knop op je controller en selecteer Console opnieuw opstarten > Opnieuw opstarten.
  3. Open HBO Max, log in en probeer opnieuw te streamen.
Controleer je verbindingssnelheid

Ga naar de pagina Problemen met verbinding oplossen van Xbox en doe de Xbox-snelheidstest.

De downloadsnelheid moet minimaal 5 Mbps zijn om een video in HD te streamen (50+ Mbps wordt aanbevolen voor 4K-video's). Zie HBO Max blijft vastlopen of bufferen voor meer informatie.

Verwijder HBO Max en installeer de app opnieuw
  1. Ga naar Mijn games & apps.
  2. Navigeer naar de HBO Max-app en druk op de knop Menu van je controller.
  3. Selecteer Verwijderen.
  4. Installeer HBO Max opnieuw (ga naar Apps en download HBO Max).
  5. Open HBO Max, log in en probeer opnieuw te streamen.

Heb je nog hulp nodig?

Noteer de foutmelding of code die op het scherm staat (indien van toepassing) en geef deze door wanneer je contact met ons opneemt.

Staat je apparaat niet vermeld? Ga naar Ondersteunde apparaten.