Toegankelijkheidsfuncties op HBO Max

Je kunt toegankelijkheidsfuncties gebruiken om door de HBO Max-app te navigeren en om programma's en films te streamen op HBO Max. HBO Max ondersteunt de volgende functies:

Ondertiteling

De meeste programma's en films op HBO Max kunnen worden bekeken met ondertiteling. Tijdens het afspelen kun je de ondertiteling in- of uitschakelen door te tikken op het icoon Audio en ondertiteling (tekstballon) en dan een taal te selecteren. Zie Ondertiteling en audio voor meer informatie.

Schermlezers

Met schermlezers kun je titels vinden en afspelen op HBO Max. De volgende schermlezers worden ondersteund door HBO Max.

Telefoon of tablet

HBO Max ondersteunt de volgende schermlezers:

Je kunt streamen met AirPlay of Chromecast en de schermlezer gebruiken op je telefoon of tablet om programma's en films af te spelen.

Computer

HBO Max ondersteunt de volgende schermlezers:

Je kunt streamen met AirPlay of Chromecast en de schermlezer gebruiken op je computer om programma's en films af te spelen.

Televisie

HBO Max biedt gedeeltelijke ondersteuning voor de volgende schermlezers:

We werken aan een betere ondersteuning voor schermlezers op alle ondersteunde TV-apparaten.

Sneltoetsen

Welk apparaat gebruik je?

Je kunt navigeren op HBOMax.com en programma's en films afspelen via een toetsenbord. Zo doe je dat:

Navigeren op HBOMax.com

• Druk op de tab-toets om tussen items te navigeren.
  • Druk op de Enter-toets om het geselecteerde item te kiezen.
  • Druk op Esc om menu's en overlays te sluiten.

Sneltoetsen voor afspelen

Speel een programma of film af en gebruik de volgende sneltoetsen:

• Afspeelmenu: Druk op de spatiebalk of op P om te pauzeren en het afspeelmenu te openen. Druk op de tabtoets om tussen items te navigeren. Druk op Esc om het afspeelmenu te sluiten.
  • Vooruit- of terugspoelen: Druk op de rechter pijltjestoets om 15 seconden vooruit te spoelen en op de linker pijltjestoets om 15 seconden terug te spoelen.
  • Volume: Pas het volume aan met de pijltjestoetsen die naar boven en beneden wijzen. Druk op M om het geluid te dempen.
  • Druk op F om het volledige scherm te openen en te sluiten.

Je kunt HBO Max bedienen en programma's en films afspelen via een extern toetsenbord. Zo doe je dat:

HBO Max bedienen

• Druk op de tab-toets of de pijltjestoetsen om tussen items te navigeren.
  • Druk op de spatiebalk om het geselecteerde item te kiezen.
  • Druk op Esc om menu's en overlays te sluiten.

Sneltoetsen voor afspelen

Speel een programma of film af en gebruik de volgende sneltoetsen:

• Afspeelmenu: Druk op de spatiebalk of op P om te pauzeren en het afspeelmenu te openen. Druk dan op de tabtoets of een pijltjestoets om tussen items te navigeren. Druk op Esc om het afspeelmenu af te sluiten. Druk opnieuw op Esc om de videospeler af te sluiten.
  • Vooruit- of terugspoelen: Druk op de rechter pijltjestoets om 15 seconden vooruit te spoelen en op de linker pijltjestoets om 15 seconden terug te spoelen.
  • Open het menu Audio en Ondertitels:
    • Druk op C om het menu Ondertitels te zien.
    • Druk op A om het menu Audio te zien.
iOS: Werkt je toetsenbord niet?
Ga op je iOS-apparaat naar Instellingen > Toegankelijkheid > Toetsenborden > Uitgebreide toetsenbordfuncties > schakel Uitgebreide toetsenbordfuncties in. Ga voor meer informatie naar iPhone: Toetsenbordinstellingen aanpassen of iPad: Toetsenbordinstellingen aanpassen.

Dicteren met Siri

Je kunt de dicteerfunctie gebruiken om programma's of films te zoeken op je Apple TV.

1. Open HBO Max op je Apple TV en kies het icoon Zoeken.
  2. Houd de microfoon op je afstandsbediening ingedrukt.
  3. Spreek je zoekterm in de afstandsbediening.

Op HBO Max kun je o.a. zoeken op titel, genre en acteur. Zie Blader en zoek op HBO Max voor een lijst met manieren om te zoeken op HBO Max.