Ondertiteling, onderschriften en audio

Sommige series en films op HBO Max hebben ondertiteling of vaste ondertitels en meerdere audiosporen. Je kunt de stijl van de onderschriften en ondertiteling ook wijzigen. Vaste ondertitels en enkele audiosporen zijn mogelijk enkel beschikbaar in het Engels.

Audiobeschrijving (commentaar)
Wanneer je audiobeschrijving gebruikt, wordt er verteld wat er op het scherm gebeurt. Het is mogelijk dat de audiobeschrijving enkel beschikbaar is in het Engels. Om dit uit te schakelen, ga je naar het pictogram Audio en ondertiteling tekstballon en kies je de gewenste taal.

Welk apparaat gebruik je?

Zo wijzig je de ondertiteling, vaste ondertitels of audio:

1. Begin iets te kijken en tik op het scherm.
  2. Kies het pictogram Audio en ondertiteling tekstballon.
  3. Voer een van de volgende stappen uit:
    • Ondertiteling: Selecteer bij Ondertiteling een taal of Uit.
    • Vaste ondertitels: Selecteer bij Ondertiteling de taal van het onderschrift (bijv. Engels - CC) of Uit.
    • Audio: Selecteer bij Audio een taal (kies de gewenste taal als te het commentaar uit wilt schakelen).
  4. Kies X om je wijzigingen op te slaan.
Ik kan de ondertiteling niet uitschakelen
De ondertiteling en onderschriften van HBO Max zijn afhankelijk van de instellingen van je apparaat. Als je de ondertiteling of onderschriften op HBO Max hebt uitgeschakeld, maar deze toch blijven verschijnen, controleer dan je apparaatinstellingen.

Ga voor meer informatie over audiobeschrijvingen naar Toegankelijkheidsfuncties.

Ondertiteling en onderschriften aanpassen

Kies hieronder je apparaat als je de stijl van het onderschrift wilt wijzigen:

Amazon Fire-tablet
Veeg omlaag vanaf de bovenkant van het scherm en selecteer Ondertitelingsvoorkeuren.
Android-telefoon of -tablet

Ga naar Instellingen, zoek naar Onderschrift en kies Stijl voor onderschrift.

Deze stappen zijn afhankelijk van de OS-versie van je Android. Ga voor meer informatie naar Onderschriftvoorkeuren in Android.

iPhone, iPad of iPod touch
Open Instellingen en kies Toegankelijkheid > Ondertiteling en onderschriften > Stijl. Ga voor meer informatie naar Ondertiteling en bijschriften weergeven op de iPhone .

Zo wijzig je de ondertiteling, vaste ondertitels of audio:

1. Begin iets te kijken en tik op het scherm.
  2. Kies het pictogram Audio en ondertiteling tekstballon.
  3. Voer een van de volgende stappen uit:
    • Ondertiteling: Selecteer bij Ondertiteling een taal of Uit.
    • Vaste ondertitels: Selecteer bij Ondertiteling de taal van het onderschrift (bijv. Engels - CC) of Uit.
    • Audio: Selecteer bij Audio een taal (kies de gewenste taal als te het commentaar uit wilt schakelen).
  4. Kies X om je wijzigingen op je slaan.
Ik kan de ondertiteling niet uitschakelen
De ondertiteling en onderschriften van HBO Max zijn afhankelijk van de instellingen van je apparaat. Als je de ondertiteling of onderschriften op HBO Max hebt uitgeschakeld, maar deze toch blijven verschijnen, controleer dan je apparaatinstellingen.

Ga voor meer informatie over audiobeschrijvingen naar Toegankelijkheidsfuncties.

Ondertiteling en onderschriften aanpassen

Om de stijl van het onderschrift te wijzigen, doe je het volgende:

• Selecteer je profiel op HBO.Max.com en ga naar Instellingen > Ondertitelingsstijl. Hier kun je het lettertype, de kleur, de grootte en de doorzichtigheid van de ondertiteling aanpassen.

Zo wijzig je de ondertiteling, vaste ondertitels of audio:

1. Begin iets te kijken en druk op pauze.
  2. Kies het pictogram Audio en ondertiteling tekstballon.
  3. Voer een van de volgende stappen uit:
    • Ondertiteling: Selecteer bij Ondertiteling een taal of Uit.
    • Vaste ondertitels: selecteer bij Ondertiteling de taal van het onderschrift (bijv. Engels - CC) of Uit.
    • Audio: Selecteer bij Audio een taal (kies de gewenste taal als te het commentaar uit wilt schakelen).
  4. Druk op de knop Terug om je wijzigingen op te slaan
Ik kan de ondertiteling niet uitschakelen
De ondertiteling en onderschriften van HBO Max zijn afhankelijk van de instellingen van je apparaat. Als je de ondertiteling of onderschriften op HBO Max hebt uitgeschakeld, maar deze toch blijven verschijnen, controleer dan je apparaatinstellingen.

Ga voor meer informatie over audiobeschrijvingen naar Toegankelijkheidsfuncties.

Ondertiteling en onderschriften aanpassen

Kies hieronder je apparaat als je de stijl van het onderschrift wilt wijzigen:

Android TV

Ga op je Android TV naar Instellingen > Apparaatvoorkeuren > Toegankelijkheid > Onderschrift.

Opmerking Deze stappen zijn afhankelijk van de OS-versie van je Android TV.

Amazon Fire TV

Ga naar Instellingen op je Amazon Fire TV en kies Toegankelijkheid > Vaste ondertitel > Tekst

Fire TV Basic Edition: Ga naar Voorinstellingen ondertiteling op de Prime Video-website om de stijl van het onderschrift te veranderen.
Apple TV

Ga op je Apple TV naar Instellingen > Toegankelijkheid > Ondertiteling en onderschriften > Stijl. Ga voor meer informatie naar Ondertiteling en bijschriften bij spraak/geluiden gebruiken op de Apple TV.

Ander tv-apparaat

Selecteer in HBO Max het instellingenpictogram tandwiel, (linksonder) en kies Ondertitelingsstijl.

Chromecast

Je kunt de ondertiteling, onderschriften en audio wijzigen op het apparaat waarmee je cast:

Mobiel of tablet

Zo wijzig je de ondertiteling, vaste ondertitels of audio:

1. Begin iets te kijken en tik op het scherm.
  2. Kies het pictogram Audio en ondertiteling tekstballon.
  3. Voer een van de volgende stappen uit:
    • Ondertiteling: selecteer bij Ondertiteling een taal of Uit.
    • Vaste ondertitels: Selecteer bij Ondertiteling de taal van het onderschrift (bijv. Engels - CC) of Uit.
    • Audio: Selecteer bij Audio een taal (kies de gewenste taal als te het commentaar uit wilt schakelen).
  4. Kies X om je wijzigingen op je slaan.

Ga voor meer informatie over audiobeschrijvingen naar Toegankelijkheidsfuncties.

Computer

Zo wijzig je de ondertiteling, vaste ondertitels of audio:

1. Begin iets te kijken en tik op het scherm.
  2. Kies het pictogram Audio en ondertiteling tekstballon.
  3. Voer een van de volgende stappen uit:
    • Ondertiteling: selecteer bij Ondertiteling een taal of Uit.
    • Vaste ondertitels: Selecteer bij Ondertiteling de taal van het onderschrift (bijv. Engels - CC) of Uit.
    • Audio: Selecteer bij Audio een taal (kies de gewenste taal als te het commentaar uit wilt schakelen).
  4. Kies X om je wijzigingen op je slaan.

Ga voor meer informatie over audiobeschrijvingen naar Toegankelijkheidsfuncties.