Programma's en films van HBO Max downloaden

Je kunt programma's en films downloaden op je telefoon of tablet en deze later zonder internetverbinding kijken.

Hoe kan ik een titel downloaden?

Om een titel te downloaden heb je het volgende nodig:

Zo download je een programma of film:

1. Open HBO Max op je telefoon of tablet.
  2. Kies een aflevering of film die je wilt downloaden. De meeste programma's en films kunnen worden gedownload.
  3. Tik op het icoon Downloaden (pijl die naar beneden wijst).
  4. Het icoon Downloadvoortgang (cirkel met animaties) geeft de voortgang van de download weer. Tik op dit icoon om het downloaden te pauzeren of te hervatten.

Het icoon Download voltooid (vinkje) verschijnt wanneer de download klaar is. Tik op het icoon Downloads (pijl die naar beneden wijst, onderrand) (onderrand) om al je downloads te zien.

Het aantal titels dat je kunt downloaden, verschilt per abonnement:

• Standaardabonnement: Je account heeft ruimte voor maximaal 30 downloads tegelijk (verdeeld over alle profielen en apparaten).
  • Basisabonnement (niet verkrijgbaar voor nieuwe of terugkerende abonnees): Je account heeft ruimte voor maximaal vijf downloads tegelijk (verdeeld over alle profielen en apparaten).

Verlopen items worden niet meegeteld.

Zodra je een download afspeelt, heb je 48 uur om de download af te kijken voordat die verloopt. Als de download is verlopen kun je die verlengen of verwijderen.

• Audio en ondertiteling. Je kunt de taal voor de audio en ondertiteling kiezen zodra je begint te kijken. Voor sommige programma's en films moet je een taal kiezen voordat je kunt downloaden.
  • Opslaan op een SD-kaart. Titels die je downloadt, worden opgeslagen in het interne geheugen van je apparaat en kunnen niet worden opgeslagen op een SD-kaart.
  • Dubbele downloads. Op je account kan maximaal vijf keer dezelfde titel gedownload worden (verdeeld over alle profielen en apparaten).
Hoe kan ik mijn downloads kijken?
  • Tik op het icoon Downloads (pijl die naar beneden wijst, onderrand) en dan op een van je downloads. (Als je het icoon Downloads niet ziet, controleer dan of je bent ingelogd.)

Je kunt downloads afspelen als je op reis bent in een ander land. Zie Kijk HBO Max als je op reis bent voor meer informatie.

• Hoeveel? Bij een standaardabonnement heeft je account ruimte voor maximaal 30 downloads verdeeld over alle profielen en apparaten (het basisabonnement heeft ruimte voor vijf downloads). Als je de limiet van je account hebt bereikt, moet je downloads op een apparaat verwijderen voordat je een andere titel kunt downloaden. Ga naar Apparaten beheren om te zien op welke mobiele apparaten je account is gebruikt.
  • Verlopen. Downloads die niet worden gekeken, verlopen na 30 dagen of 48 uur nadat je een download hebt afgespeeld (of wanneer de titel niet meer beschikbaar is op HBO Max). Als een download is verlopen kun je die verlengen of verwijderen.
  • Sloticoon. Onder Downloads zie je alle downloads op je apparaat, ongeacht welk profiel de titel heeft gedownload. Kindprofielen kunnen geen downloads kijken die beperkt zijn door ouderlijk toezicht (bij deze downloads staat een slotje (gesloten slot)).
Waarom kan ik een download niet afspelen?

Als je problemen hebt met het afspelen van een download, probeer dan het volgende:

1. Zorg dat je verbonden bent met het internet en ingelogd bent (je profiel komt rechtsboven te staan).
  2. Sluit de HBO Max-app.
  3. Schakel op je telefoon of tablet de vliegtuigmodus in of schakel de wifi-verbinding uit.
  4. Open HBO Max.
  5. Tik onder Downloads op een van je downloads.
Downloaden via een mobiel netwerk

Standaard staat ingesteld dat je alleen kunt downloaden als je verbonden bent met een wifi-netwerk, omdat downloaden veel data kost. Het is echter wel mogelijk om programma's en films te downloaden via een mobiel netwerk. Zo doe je dat:

1. Open HBO Max op je telefoon of tablet en tik op je profiel (rechtsboven).
  2. Tik op het icoon Instellingen (tandwiel, rechtsboven) en tik op of scrol naar Downloads.
  3. Schakel Alleen via wifi downloaden uit.

Deze instelling is van toepassing op alle profielen op je telefoon of tablet.

De downloadkwaliteit wijzigen

Programma's en films worden automatisch gedownload in de hoogste kwaliteit die beschikbaar is voor je apparaat.

Zo verander je de kwaliteit van je downloads:

1. Tik op je profiel (rechtsboven) en dan op het icoon Instellingen (tandwiel, rechtsboven).
  2. Tik op of scrol naar Downloads.
  3. Tik op Downloadkwaliteit en kies dan:
    • Hoogste kwaliteit: Download de hoogste kwaliteit (grotere bestanden, meer tijd nodig om te downloaden).
    • Snelste download: Download een lagere kwaliteit (kleinere bestanden, minder tijd nodig om te downloaden).

De hoogste downloadkwaliteit is 1080p. Deze instelling is van toepassing op alle profielen op je telefoon of tablet.

Hoe kan ik downloads verlengen?

Als een download verloopt, moet die verlengd worden voordat je de download kunt kijken. Zo doe je dat:

1. Open HBO Max en tik op het icoon Downloads (pijl die naar beneden wijst, onderrand).
  2. Tik op het icoon Verlopen (uitroepteken) en dan op Verlengen (een download verlengen kan alleen als je verbonden bent met internet).

Waarom is mijn download verlopen?

• Downloads die niet worden bekeken, verlopen 30 dagen na het downloaden (of wanneer een titel niet meer beschikbaar is op HBO Max). Tik op het icoon Downloads ((pijl die naar beneden wijst, onderrand)) om te zien wanneer downloads verlopen.
  • Zodra je een download afspeelt, heb je 48 uur om de download af te kijken voordat die verloopt.
  • Je kunt een download meerdere keren verlengen. Downloads die niet meer beschikbaar zijn op HBO Max verlopen automatisch en kunnen niet worden verlengd.
Hoe verwijder ik downloads?
  1. Tik op het icoon Downloads (pijl die naar beneden wijst, onderrand).
  2. Kies een van de volgende opties:
    • Swipe naar links op een download en tik op X.
    • Tik op het icoon Bewerken (papier en potlood). Tik dan op X om een download te verwijderen. Tik op Alles wissen om al je downloads te verwijderen. Tik op Klaar als je klaar bent met bewerken.