Kijk HBO Max in 4K UHD

Je kunt de volgende titels in 4K Ultra HD, HDR 10 en Dolby Vision kijken op diverse apparaten.

Titels in 4K
  • 8-Bit Christmas
  • Cry Macho
  • Dune
  • Elvis
  • The Fallout
  • Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore
  • Father of the Bride (2022)
  • Game of Thrones
  • Godzilla vs Kong
  • House of the Dragon
  • In the Heights
  • Judas and the Black Messiah
  • Kimi
  • King Richard
  • The Conjuring: The Devil Made Me Do It
  • Malignant
  • The Many Saints of Newark
  • The Matrix
  • The Matrix Reloaded
  • The Matrix Revolutions
  • The Matrix Resurrections
  • No Sudden Move
  • Reminiscence
  • Space Jam: A New Legacy
  • The Suicide Squad
  • Tom and Jerry
  • Wonder Woman (2017)
  • Zack Snyder’s Justice League

Titels die beschikbaar zijn in 4K UHD zijn ook beschikbaar in HD op alle ondersteunde apparaten.

HBO Max speelt audio en video's af in de hoogste kwaliteit die beschikbaar is voor je apparaat.

Je kunt alleen in 4K HDR met Dolby Atmos streamen met het Standaardabonnement.

Benodigdheden

Dit heb je nodig om te streamen in 4K UHD met Dolby Atmos-audio:

• 4K HDR TV die Dolby Vision of HDR10 weergeeft
  • Ondersteund 4K HDR-streamingapparaat
  • Snelle internetverbinding (25 Mbps of hoger, 50+ Mbps wordt aanbevolen)
  • Geluidssysteem dat Dolby Atmos ondersteunt

Dolby Atmos is alleen beschikbaar voor de Engelse audiotrack. Alle apparaten moeten HDMI 2.0 en HDCP 2.2 ondersteunen (je televisie, mediaspeler, audio/video-ontvanger, kabels, adapters en alle andere aangesloten apparaten).

Als je alle bovenstaande benodigdheden hebt en de titel in 4K UHD beschikbaar is, speelt HBO Max de titel automatisch in 4K UHD af. HBO Max past de videokwaliteit automatisch aan op basis van je netwerkbandbreedte en verbindingssnelheid (je kunt de resolutie niet handmatig aanpassen in HBO Max).

Probleemoplossen

Als de titel niet afspeelt in 4K HDR met Dolby Atmos, kun je het volgende proberen:

Controleer je apparaten

Zorg dat je televisie 4K-resolutie en HDR 10 ondersteunt. Om dat te controleren, zoek je het modelnummer van je televisie op en zoek je op internet naar info over de resolutie van je televisie.

Ondersteunde 4K-apparaten

Je kunt in 4K kijken op de volgende apparaten:

We willen in de toekomst meer apparaten en films in 4K toevoegen.

Opmerking  Dolby Atmos is niet beschikbaar op Chromecast.

Controleer je weergave-instellingen

We raden aan om de instelling 'motion smoothing' op je televisie uit te schakelen. Hoe je dit kunt doen, verschilt per televisie. We raden ook aan om je beeldmodus in te stellen op Bioscoop of Film.

Apple TV 4K

Controleer de video-instellingen van je Apple TV. Zo doe je dat:

1. Ga op je Apple TV naar Instellingen > Video en Audio > Formaat.
  2. Selecteer 4K HDR (indien beschikbaar).
  3. Ga dan naar Maak content passend. Schakel Maak dynamisch bereik passend en Maak beeldsnelheid passend in.
  4. Selecteer HDMI-verbinding controleren om te bevestigen dat het geselecteerde formaat wordt ondersteund.

Als 4K HDR niet wordt ondersteund op je Apple TV, zie dan het artikel 4K, HDR en Dolby Vision op je Apple TV 4K van Apple.

Chromecast met Google TV en Android TV 4K

Controleer de weergave-instellingen van je Chromecast met Google TV of Android TV. Zo doe je dat:

1. Ga rechtsboven in de hoek van je televisie naar Profiel > Instellingen.
  2. Kies Beeld en geluid.
  3. Selecteer Maak content passend. Zo stel je in dat je apparaat content automatisch weergeeft in het oorspronkelijke formaat. Je kunt de resolutie ook handmatig instellen door naar Geavanceerde weergave-instellingen te gaan.

Als de optie om in 4K HDR weer te geven niet beschikbaar is, zie dan 4K Ultra HD-content streamen met de Chromecast Ultra voor meer informatie.

PlayStation 5

Zie voor hulp bij je PlayStation 5 PlayStations eigen artikel: 4K-resolutie inschakelen en aanpassen op een PS5-console.

Controleer je internetsnelheid

Zorg ervoor dat de downloadsnelheid van je internet minimaal 25 Mbps is. HBO Max past de videokwaliteit automatisch aan op basis van de downloadsnelheid van je verbinding. Als je downloadsnelheid lager is dan 25 Mbps, speelt het programma of de film niet af in 4K HDR.

Met hogere snelheden kun je consistenter streamen in 4K HDR. Voor de beste ervaring raden wij een downloadsnelheid van 50+ Mbps op je streamingapparaat aan.

Ga naar de pagina Problemen met je televisie oplossen en kies je televisie om te zien hoe je je verbindingssnelheid kunt controleren.

Gebruik een bekabelde verbinding: Bij een trage of inconsistente wifi-verbinding, kun je je streamingapparaat aansluiten op je router met een ethernetkabel.

Verminder activiteit op je netwerk: Als andere mensen met hetzelfde netwerk verbonden zijn, vraag hen dan om dit netwerk tijdelijk niet te gebruiken. Zo zorg je voor zoveel mogelijk bandbreedte om te streamen.

Gebruik een andere kabel of HDMI-uitgang

Als je een streamingspeler gebruikt (bijvoorbeeld Apple TV):

• Zorg dat je een 4K HDMI-kabel met hoge snelheid gebruikt.
  • Zorg dat je HDMI-kabel op je televisie of audio/video-ontvanger is aangesloten op een HDMI-uitgang die HDCP 2.2 ondersteund. HDCP 2.2 wordt mogelijk niet door alle HDMI-uitgangen van je televisie ondersteund (zoek op in de handleiding van je televisie welke HDMI-uitgang HDCP 2.2 ondersteunt).
  • Sluit je streamingapparaat rechtstreeks aan op je televisie zonder een audio/video-ontvanger, HDMI-schakelaar of soundbar te gebruiken.

Krijg je een HDCP-fout? Volg dan de stappen in dit artikel op je televisie: Ik krijg een HDCP-fout.