Решавање проблеми на HBO Max на телефон или таблет

Ако видеата баферираат, видете Бафери или паузи на HBO Max.

Ако апликацијата HBO Max не работи како што се очекува, еве неколку работи со кои можете да се обидете:

Ажурирајте го софтверот

Ажурирајте го HBO Max:

 • Android: Отворете ја Play Store на вашиот уред со Android и пребрајте за HBO Max. Ако е достапно ажурирање на апликацијата, допрете Ажурирај.
 • iOS: Отворете ја продавницата за апликации на вашиот уред iOS и пребарајте за HBO Max. Ако е достапно ажурирање на апликацијата, допрете Ажурирај.

Ажурирајте го софтверот на вашиот уред:

 • Android: Отворете Поставки, па допрете Систем > Напредно > Системско ажурирање (ако не гледате Напредно, допрете За телефонот).
 • iOS: Отворете Поставки, па допрете Општо > Ажурирање на софтверот.
Тестирајте ја брзината на врската

Еве како да ја тестирате брзината на врската:

 • Android: Преземете апликација за тестирање брзина на интернет од Google Play Store и тестирајте ја брзината на врската.
 • iOS: Преземете апликација за тестирање брзина на интернет од Apple App Store и тестирајте ја брзината на врската.

Потребна ви е минимална брзина на преземање од 5 Mbps. Ако видеата баферираат, видете Бафери или паузи на HBO Max.

Мобилна врска? Ако користите мобилна податочна врска, обидете се да се поврзете на безжична мрежа за да видите дали проблемот сè уште се случува.

Одјавете се и рестартирајте го вашиот уред.
 1. Одјавете се од HBO Max. За да го направите ова, допрете го вашиот профил (горе десно), иконата Поставки (запченик, горе десно), а потоа одете надолу и допрете Одјави се.
 2. Држете го копчето за вклучување додека не ви биде побарано да го исклучите уредот (исклучете го уредот, наместо да го ставите во режим на мирување).
 3. Почекајте 10 секунди и потоа повторно вклучете го вашиот уред.
 4. Отворете го HBO Max, најавете се и потоа повторно обидете се да стримувате.
Android: Исчистете ги кешот и податоците

На вашиот телефон или таблет со Android, направете го следново:

 1. Одете во Поставки > Апликации и известувања > (или на постари верзии на Android, одете во Поставки > Апликации > Управување со апликации).
 2. Допрете HBO Max од листата со апликации.
 3. Допрете Складирање.
 4. Допрете Избриши складирање (или Избриши податоци).
 5. Допрете Избриши кеш.
 6. Отворете го HBO Max, најавете се и потоа повторно обидете се да стримувате.
Избришете и повторно инсталирајте го HBO Max

Избришете ја апликацијата HBO Max од вашиот телефон или таблет и инсталирајте ја повторно од продавницата за апликации.

Забелешка  Huawei телефони и таблети повеќе не се поддржани. Ако ја избришеш HBO Max, повеќе нема да можеш да ја инсталираш апликацијата HBO Max на твојот Huawei уред.