Како да гледам HBO Max?

Работи што треба да ги знаеш

 • Претплатниците на HBO GO со активна претплата може да се најават на HBO Max на кој било поддржан уред користејќи ги е-поштата и лозинката за нивната сметка.
 • Регистрирај се на твојот уред или Регистрирај се преку оператор.

Регистрирај се на твојот уред

Еве како да се регистрираш:

 • Избери месечна или годишна наплата.
 • Не е вклучен бесплатен пробен период.

HBOMax.com
Нови претплатници
 1. Оди на HBOMax.com/subscribe.
 2. Избери период за наплата.
 3. Пополни го формуларот за сметка и избери Создај сметка. Ќе се најавиш со оваа е-пошта и лозинка.
  Е-поштата веќе се користи?
  Оваа адреса на е-пошта веќе се користи во постоечка сметка. Избери Најави се и следи ги чекорите за повратен претплатник или внеси друга адреса на е-пошта.
 4. Додај го твојот начин на плаќање и промотивниот код (ако имаш). Не можеш да го искористиш промотивниот код?
 5. Избери Почни Претплата.
 6. Избери го твојот профил и сè е подготвено да започнеш со гледање.

Напомена  Не можеш да ја решиш загатката Captcha?

Понекогаш ќе побараме од тебе да решиш загатка за да ја одржиме безбедноста на твојата сметка. Ако имаш проблеми со решавањето на загатката Captcha, избери Обиди се со друга загатка или Рестартирај за одново да го започнеш предизвикот.

Исто така, може да избереш и Аудио предизвик за да ја обезбедиш сметката на друг начин.

Повратни претплатници
 1. Оди на HBOMax.com/subscribe.
 2. Избери Најави се (горе десно).
 3. Избери период за наплата.
 4. Додај го твојот начин на плаќање и промотивниот код (ако имаш). Не можеш да го искористиш промотивниот код?
 5. Избери Почни Претплата.
 6. Избери го твојот профил и сè е подготвено да започнеш со гледање.

Напомена  Ако не можеш да гледаш откако повторно ќе се претплатиш, одјави се и најави се повторно.

Телефон или таблет со Android

Напомена  Претплатите преку Google Play Store не се достапни во сите земји. Ако не можеш да се претплатиш преку Google, регистрирај се на HBOMax.com.

Нови претплатници
 1. Отвори HBO Max и допри на иконата Профил (лице, горе десно).
 2. Избери Претплати се веднаш.
 3. Избери период за наплата.
 4. Избери Продолжи.
 5. Пополни го формуларот за сметка и избери Создај сметка. Ќе се најавиш со оваа е-пошта и лозинка.
  Е-поштата веќе се користи?
  Оваа адреса на е-пошта веќе се користи во постоечка сметка. Избери Најави се и следи ги чекорите за повратен претплатник или внеси друга адреса на е-пошта.
 6. Следи ги упатствата на екранот за да се претплатиш преку Google Play.
Повратни претплатници
 1. Отвори HBO Max и допри на иконата Профил (лице, горе десно).
 2. Избери Најави се на твојата сметка.
 3. Внеси ги твоите е-пошта и лозинка и избери Најави се. Не можеш да се најавиш?
 4. Избери Претплати се веднаш.
 5. Избери период за наплата
 6. Избери Продолжи.
 7. Следи ги упатствата на екранот за да се претплатиш преку Google Play.

Напомена  Ако не можеш да гледаш откако повторно ќе се претплатиш, одјави се и најави се повторно.

Напомена  Ако имаш телефон Samsung Z Fold3, регистрирај се на HBOMax.com

Apple iPhone, iPad или iPod Touch

Напомена  Претплатите преку Apple App Store не се достапни во сите земји. Ако не можеш да се претплатиш преку Apple, регистрирај се на HBOMax.com.

Нови претплатници
 1. Отвори HBO Max и допри на иконата Профил (лице, горе десно).
 2. Избери Претплати се веднаш.
 3. Избери период за наплата.
 4. Избери Продолжи.
 5. Пополни го формуларот за сметка и избери Создај сметка. Ќе се најавиш со овие е-пошта и лозинка.
  Е-поштата веќе се користи?
  Оваа адреса на е-пошта веќе се користи во постоечка сметка. Избери Најави се и следи ги чекорите за повратен претплатник или внеси друга адреса на е-пошта.
 6. Следи ги упатствата на екранот за да се претплатиш преку Apple.
Повратни претплатници
 1. Отвори HBO Max и допри на иконата Профил (лице, горе десно).
 2. Избери Најави се на твојата сметка.
 3. Внеси ги твоите е-пошта и лозинка и избери Најави се. Не можеш да се најавиш?
 4. Избери Избери план.
 5. Избери период за наплата.
 6. Избери Продолжи.
 7. Следи ги упатствата на екранот за да се претплатиш преку Apple.

Еве како да се регистрираш:

 • Избери месечна или годишна наплата.
 • Не е вклучен бесплатен пробен период.

Нови претплатници
 1. Оди на HBOMax.com/subscribe.
 2. Избери период за наплата.
 3. Пополни го формуларот за сметка и избери Создај сметка. Ќе се најавиш со овие е-пошта и лозинка.
  Е-поштата веќе се користи?
  Оваа адреса на е-пошта веќе се користи во постоечка сметка. Избери Најави се и следи ги чекорите за повратен претплатник или внеси друга адреса на е-пошта.
 4. Додај го твојот начин на плаќање и промотивниот код (ако имаш). Не можеш да го искористиш промотивниот код?
 5. Избери Почни Претплата.
 6. Избери го твојот профил и сè е подготвено да започнеш со гледање.

Напомена  Не можеш да ја решиш загатката Captcha?

Понекогаш ќе побараме од тебе да решиш загатка за да ја одржиме безбедноста на твојата сметка. Ако имаш проблеми со решавањето на загатката Captcha, избери Обиди се со друга загатка или Рестартирај за одново да го започнеш предизвикот.

Исто така, може да избереш и Аудио предизвик за да ја обезбедиш сметката на друг начин.

Повратни претпланици
 1. Оди на HBOMax.com/subscribe.
 2. Избери Најави се (горе десно).
 3. Внеси ги твоите е-пошта и лозинка и избери Најави се. Не можеш да се најавиш?
 4. Избери период за наплата.
 5. Додај го твојот начин на плаќање и промотивниот код (ако имаш). Не можеш да го искористиш промотивниот код?
 6. Избери Почни Претплата.
 7. Избери го твојот профил и сè е подготвено да започнеш со гледање.

Напомена  Ако не можеш да гледаш откако повторно ќе се претплатиш, одјави се и најави се повторно.

Еве како да се регистрираш:

 • Избери месечна или годишна наплата.
 • Не е вклучен бесплатен пробен период.

Android TV

Напомена  Претплатите преку Google Play Store не се достапни во сите земји. Ако не можеш да се претплатиш преку Google, регистрирај се на HBOMax.com.

Нови претплатници

Може да се регистрираш преку Play Store или да се претплатиш и да инсталираш во исто време.

Регистрирај се
 1. Отвори ја Play Store на Android TV и најди ја HBO Max.
 2. Избери HBO Max и избери Инсталирај.
 3. Отвори HBO Max и избери Претплати се веднаш. (Ако не ја гледаш оваа опција, избери емисија или филм, па потоа избери Најави се.)
 4. Избери период за наплата.
 5. Регистрирањето може да го завршиш на телевизорот или на мобилниот уред.
 6. Регистрирај се на телевизорот
  1. Внеси ја твојата е-пошта и создај лозинка, па избери Следно. Ќе се најавиш со овие е-пошта и лозинка.
  2. Внеси ги твоето име и презиме и избери Прифати и Создај сметка.
   Напомена  Не можеш да создадеш сметка?
   Оваа адреса на е-пошта веќе се користи во постоечка сметка. Врати се на почетниот екран и следи ги чекорите за повратен претплатник или внеси друга адреса на е-пошта.
  Регистрирај се на телефон или на таблет
  1. Скенирај го QR-кодот од телевизорот со телефонот или таблетот. Тоа ќе те однесе до hbomax.com/activate.
  2. Внеси го кодот од 6 знаци што се појавува над QR-кодот на телевизорот, па избери Следно.
  3. Пополни го формуларот и избери Создај сметка. Ќе се најавиш со овие е-пошта и лозинка.
   Напомена  Не можеш да создадеш сметка?
   Оваа адреса на е-пошта веќе се користи во постоечка сметка. Врати се на почетниот екран и следи ги чекорите за повратен претплатник или внеси друга адреса на е-пошта.
 7. Следи ги упатствата на екранот за да се претплатиш преку Google Play.
Претплати се и инсталирај

Можеш да ја инсталираш HBO Max и да се претплатиш во секое време. Еве како:

 1. Отвори ја Play Store на твојот Android TV. Најди ја и избери ја HBO Max.
 2. Избери Претплати се и инсталирај.
 3. Ако се согласуваш да создадеш сметка на HBO Max и да ја поврзеш со твојата сметка на Google, избери Се согласувам и продолжи.
 4. Избери го начинот на плаќање, па избери Претплати се.
 5. Избери Продолжи на HBO Max. Ќе создадеш сметка на HBO Max користејќи ја адресата на Gmail и ќе ја поврзеш со твојата сметка на Google. Поврзаните сметки може да ги управуваш на g.co/linkedaccounts.
 6. Внеси лозинка за твојата сметка на HBO Max и избери Создај лозинка.
 7. Избери Продолжи на HBO Max, па избери кој гледа и сè е подготвено да започнеш со гледање.
Повратни претплатници
 1. Отвори HBO Max и најави се со е-поштата и лозинката за твојата сметка. Не можеш да се најавиш?
 2. Избери Претплати се веднаш. (Ако не ја гледаш оваа опција, избери емисија или филм, па потоа избери Најави се.)
 3. Избери период за наплата.
 4. Следи ги упатствата на екранот и претплати се преку Google Play.
Apple TV

Напомена Претплатите преку Apple App Store не се достапни во сите земји. Ако не можеш да се претплатиш преку Apple, регистрирај се на HBOMax.com.

Нови претплатници
 1. Отвори HBO Max и избери ја иконата Профил (лице, горе лево).
 2. Избери Претплати се веднаш. (Ако не ја гледаш оваа опција, избери емисија или филм, па потоа избери Најави се.)
 3. Избери период за наплата.
 4. Регистрирањето може да го завршиш на телевизорот или на мобилниот уред.
  Регистрирај се на телевизорот
  1. Внеси ја твојата е-пошта и создај лозинка, па избери Следно. Ќе се најавиш со овие е-пошта и лозинка.
  2. Внеси ги твоето име и презиме и избери Прифати и Создај сметка.
   Напомена  Е-поштата веќе се користи?
   Оваа адреса на е-пошта веќе се користи во постоечка сметка. Врати се на почетниот екран и следи ги чекорите за повратен претплатник или внеси друга адреса на е-пошта.
  Регистрирај се на телефон или на таблет
  1. Скенирај го QR-кодот од телевизорот со телефонот или таблетот. Тоа ќе те однесе до hbomax.com/activate.
  2. Внеси го кодот од 6 знаци што се појавува над QR-кодот на телевизорот, па избери Следно.
  3. Пополни го формуларот и избери Создај сметка. Ќе се најавиш со овие е-пошта и лозинка.
   Напомена  Е-поштата веќе се користи?
   Оваа адреса на е-пошта веќе се користи во постоечка сметка. Врати се на почетниот екран и следи ги чекорите за повратен претплатник или внеси друга адреса на е-пошта.
 5. Следи ги упатствата на екранот и претплати се преку Apple.
Повратни претплатници
 1. Отвори HBO Max и најави се со е-поштата и лозинката за твојата сметка. Не можеш да се најавиш?
 2. Избери Претплати се веднаш. (Ако не ја гледаш оваа опција, избери емисија или филм, па потоа избери Најави се.)
 3. Избери период за наплата.
 4. Следи ги упатствата на екранот и претплати се преку Apple.
Samsung TV

Напомена Претплатите преку Samsung App Store не се достапни во сите земји. Ако не можеш да се претплатиш преку Samsung, регистрирај се на HBOMax.com.

Нови претплатници
На телевизорот:
 1. Отвори HBO Max и избери Регистрирај се, а потоа Претплати се веднаш. (Ако не ја гледаш оваа опција, избери емисија или филм, па потоа избери Најави се.)
 2. Избери период за наплата.
На телефонот или на компјутерот:
 1. Отвори веб-прелистувач и оди на hbomax.com/activate.
 2. Внеси го кодот од 6 знаци од телевизорот и избери Следно.
 3. Пополни го формуларот и избери Создај сметка. Ќе се најавиш со овие е-пошта и лозинка.
  Е-поштата веќе се користи?
  Оваа адреса на е-пошта веќе се користи во постоечка сметка. Врати се на почетниот екран и следи ги чекорите за повратен претплатник или внеси друга адреса на е-пошта.
 4. Следи ги упатствата на екранот за да се претплатиш преку Samsung TV.
Повратни претплатници
 1. Отвори HBO Max и најави се со е-поштата и лозинката за твојата сметка. Не можеш да се најавиш?
 2. Избери Претплати се веднаш. (Ако не ја гледаш оваа опција, избери емисија или филм, па потоа избери Најави се.)
 3. Избери период за наплата.
 4. Следи ги упатствата на екранот за да се претплатиш преку Samsung TV.

Претплатата автоматски ќе се обновува на повторлива основа според тогашната тековна цена на претплата (плус применливите даноци) додека не ја откажеш.

Штом ќе се регистрираш, може да се најавиш и да гледаш HBO Max на сите омилени уреди. Претплатата автоматски ќе се обновува на повторлива основа додека не ја откажеш.

За повторлива претплата не се прифатени сите начини на плаќање. Провери на продавниците за апликации на (Apple, Google Play или Samsung Checkout) за да дознаеш кои начини на плаќање се прифатени.

Потврди ја е-поштата на твојата сметка
Провери го приемното сандаче за е-пошта од HBO Max со наслов „Потврди ја адресата на е-пошта“. Отвори ја таа е-пошта и избери Потврди е-пошта. Ако не можеш да ја најдеш оваа е-пошта, види Е-пошта за потврда на сметка.

Регистрирај се преку оператор

Контактирај го твојот оператор и побарај да ти биде додадена HBO Max. Можеш да го направиш и следново:

 1. Оди на HBOMax.com.
 2. Избери Најави се (горе десно).
 3. Избери Поврзи се преку оператор.
 4. Избери Прикажи ги сите оператори. Тука ќе најдеш список на оператори кои поддржуваат HBO Max.

Може да одиш и на страницата Избери го твојот оператор и да го побараш твојот оператор.

Штом ќе се претплатиш, може да се најавиш и да создадеш сметка на HBO Max.