Гледај HBO Max додека патуваш

Кога патувате во друга земја или регион надвор од ЕЕО, каде што е достапен HBO Max (видете Каде е достапен HBO Max?), изборот на серии и филмови што можете да ги гледате може да се промени. Вашата матична земја е земјата во која се имате регистрирано на HBO Max.

Кога патувате во земја во ЕЕО:

  • Серии и филмови: Изборот на серии и филмови останува ист како во вашата матична земја.
  • Преземања: Можете да пуштате серии и филмови што веќе ги имате преземено на телефонот или таблетот.

Кога патувате во земја надвор од ЕЕО каде што HBO Max е достапен:

  • Серии и филмови: Она што е достапно за гледање на HBO Max се разликува според земјата или регионот. Ова значи дека изборот на серии и филмови ќе се промени врз основа на вашата физичка локација. Како резултат на тоа, можеби нема да можете да гледате наслови на Продолжи со гледање и Моја листа кога сте во земји надвор од ЕЕО.
  • Рејтинзи: Рејтинзите за содржините се засноваат на вашата физичка локација. Ако патувате во земја со различен систем за рејтинг на содржините, родителските контроли што ги имате поставено се применуваат, меѓутоа, сериите и филмовите можат да бидат со различен рејтинг.
  • Преземања: Можете да пуштате серии и филмови што веќе ги имате преземено на телефонот или таблетот.

Кога патуваш во земја надвор од ЕЕО каде што HBO Max не е достапна (на пр. Соединетите Американски Држави):

  • Ќе добиеш порака дека HBO Max не е достапна и нема да можеш да гледаш или да имаш пристап до твојата сметка. Сепак, сѐ уште ќе можеш да ги гледаш сериите и филмовите што веќе ти се преземени (за да го направиш ова, треба да се најавиш пред да патуваш).

Пред патувањето

  1. Преземи серии и филмови (најмногу 30).
  2. Мора да се најавиш на HBO Max на телефонот или на таблетот каде што ти се преземените содржини.

Додека патуваш

Кога ќе отвориш HBO Max на телефонот или на таблетот, ќе видиш порака „HBO Max сѐ уште не е достапна во овој регион“. Кога ќе се случи ова, избери ја иконата Преземања (стрелка насочена надолу, долниот крај) за да ги гледаш преземените содржини.

На овој начин може да ги гледаш преземените содржини додека патуваш во која било земја или регион.

Ќе можам ли да гледам HBO Max ако патувам во САД?

Нема да можеш да гледаш, да се најавиш или да пристапиш до твојата сметка на HBO Max кога патуваш во САД. Исто така, нема да можеш да ја гледаш ни Max кога патуваш во САД.

Меѓутоа, ќе можеш да ги гледаш HBO Max сериите и филмовите што ги имаш преземено. Оди во делот погоре за да дознаеш како да го направиш тоа.