Промена на вашата е-пошта или лозинка

Информациите на вашата сметка го вклучуваат вашето име, адреса на е-пошта и лозинка. За информации за наплата, видете Промени ја мојата претплата.

Погрешно внесена е-пошта на сметката или повеќе немате пристап

Ако повеќе немате пристап до е-поштата поврзана со вашата сметка или сте ја внеле погрешно вашата е-пошта кога сте ја креирале вашата сметка, ве молиме контактирајте со нас.

Промена на вашето име, е-пошта или лозинка

Еве како да ги промените информациите на вашата сметка:

 1. Направете едно од следниве:
  • Телефон или таблет: Отворете го HBO Max, допрете го вашиот профил (горе десно), а потоа иконата Поставки️ (запченик, горе десно). Најавете се по потреба.
  • Компјутер: Најавете се на HBOMax.com, изберете го вашиот профил (горе десно), а потоа изберете Поставки. Потребна ви е помош за да се најавите?
  • Телевизиски уред: Не можете да ги промените информациите на вашата сметка на вашиот телевизор.
 2. Изберете Сметка (Сметката е достапна само на профилите за возрасни).
 3. Изберете ја иконата Уреди веднаш до полето што сакате да го промените. Ќе ви испратиме е-пошта со код за потврда на адресата на е-пошта на вашата сметка (онаа што се појавува на екранот Проверете го вашето приемно сандаче за е-пошта). Предметот на е-поштата е „Ова е твојот еднократен код“.
 4. Чувајте го HBO Max отворен додека ја проверувате вашата е-пошта.
 5. Отворете ја е-поштата „Ова е твојот еднократен код“ и пронајдете го кодот од 6 знаци. Не ја добивте е-поштата?
 6. Вратете се на HBO Max, внесете го кодот за потврда со 6 знаци и изберете Продолжи.
  Истечен или неважечки код
  Ако кодот истече или добиете грешка, изберете Земете нов код и обидете се повторно со овие чекори. Сè уште добивате грешка? Контактирајте со нас.
 7. Променете ги информациите за вашата сметка и изберете Зачувај.

Забелешка  Ако ја промените адресата на е-поштата, ќе ви испратиме е-пошта за да ја потврдиме промената. Отворете ја оваа е-пошта и изберете Потврди е-пошта. Потоа, треба да ја видите страницата „Целосно сте подготвени“.

Веќе се користи е-поштата?
Веќе постои сметка со адресата на е-пошта што ја внесовте. Ве молиме внесете друга адреса на е-пошта.

Не ја добивте е-поштата?

Ако не ја добивте е-поштата „Ова е твојот еднократен код“, обидете се со овие чекори:

 1. Е-поштата „Еве го вашиот еднократен код“ се испраќа на адресата што се појавува на екранот Проверете го вашето приемно сандаче за е-пошта.
 2. Пребарајте ги сите ваши папки за приемно сандаче за е-пошта од HBO Max (вклучувајќи ги и вашите папки Промоции и Спам).
 3. Изберете Земете нов код на екранот Проверете го вашето приемно сандаче за е-пошта, а потоа повторно проверете ја вашата е-пошта.

Ако овие чекори не помогнат или немате пристап до е-поштата на вашата сметка, ве молиме контактирајте со нас.