Емитувајте на вашиот телевизор користејќи Chromecast

Можете да го користите Chromecast за да го емитувате HBO Max од вашиот компјутер, телефон или таблет на вашиот телевизор.

Емитување од телефонот или таблетот.

Можете да емитувате од телефонот или таблетот (iOS или Android) на вашиот телевизор. Еве како:

 1. Поставете го Chromecast на вашиот уред со Android или iOS (одете на написот Поставете го вашиот уред со Chromecast на Google и изберете Android или iPhone и iPad).
 2. Осигурите се дека вашиот Chromecast и вашиот телефон или таблет се поврзани на истата мрежа Wi-Fi.
 3. Отворете го HBO Max на вашиот телефон или таблет и почнете да гледате нешто.
 4. Во горниот десен агол, допрете го копчето Google Cast.
  Нема копче Емитувај? Видете iOS: Нема копче Емитувај или Android: Емитувајте од Google Home.
 5. Допрете го уредот на кој сакате да емитувате.

Откако ќе се поврзе, HBO Max треба да се пушти на вашиот телевизор. За да го прекинете емитувањето, повторно допрете го копчето Емитувај, а потоа допрете Исклучи.

Ако ви треба помош, одете во алатката за решавање проблеми на Chromecast на Google.

Емитување од вашиот компјутер.

Еве како да го емитувате HBOMax.com од компјутер на телевизор:

 1. Поставете го Chromecast користејќи го вашиот уред со Android или iOS.
 2. Осигурите се дека Chromecast и компјутерот се поврзани на истата мрежа Wi-Fi.
 3. Отворете го прелистувачот Chrome на вашиот компјутер и одете на HBOMax.com.
 4. Започнете да гледате нешто и потоа, во долниот десен агол на екранот, кликнете на копчето Google Cast.
 5. Изберете го уредот на кој сакате да емитувате.

Откако ќе се поврзе, HBO Max треба да се пушти на телевизорот. За да го прекинете емитувањето, повторно изберете го копчето Емитувај, а потоа изберете го уредот на којшто емитувате.

За повеќе помош, одете на написот Chromecast Help на Google.

iOS: Нема копче Емитувај

Ако копчето Емитувај на Google недостасува, можеби ќе треба да ги приспособите поставките за iOS. Еве како:

 1. На вашиот iPhone или iPad, одете на Поставки, потоа одете надолу и изберете HBO Max.
 2. Осигурите се дека Bluetooth и Локална мрежа се вклучени и двете.
 3. Затворете го HBO Max и повторно отворете ја апликацијата.

Може да потрае една минута дури да се појави копчето Емитувај.

Емитување од апликацијата Google Home (Android)

Обидете се да емитувате користејќи ја апликацијата Google Home на вашиот уред со Android. Еве како:

 1. Осигурите се дека Chromecast и уредот со Android се поврзани на истата мрежа Wi-Fi.
 2. Отворете ја апликацијата Google Home на телефон или таблет.
 3. Допрете го уредот на кој сакате да емитувате.
 4. Допрете Емитувај го мојот екран > Емитувај екран
 5. Откако ќе се појави екранот на вашиот телевизор, отворете HBO Max и започнете со стримување.

За да дознаете повеќе или да добиете помош, одете на помош на Chromecast: