Mogućnosti i postavke reprodukcije

Postoji više mogućnosti reprodukcije na HBO Max.

Kojim se uređajem koristiš?

Za prikaz mogućnosti reprodukcije, dodirni zaslon kad nešto gledaš.

Reprodukcija/pauza

Dodirni gumb Reprodukcija/pauza (u sredini zaslona) ili se prebacuj između mogućnosti reprodukcije i pauze.

Preskoči/naprijed

Dodirni gumb za premotavanje pokraj gumba Reprodukcija/pauza za premotavanje 15 sekundi unaprijed ili unatrag.

Traka napretka

Na traci napretka pokazuje se na kojem si dijelu onoga što gledaš. Možeš dodirnuti bilo koje mjesto na traci ili dodirnuti i povući svoju lokaciju (točku). Proteklo vrijeme pojavljuje se u donjem lijevom kutu, a nakon njega ukupno vrijeme.

Zvuk

Za namještanje zvuka, upotrijebi gumbe za pojačavanje na svojem telefonu ili tabletu.

Slika u slici (samo iOS)

Možeš upotrijebiti funkciju Slika u slici za gledanje HBO Max dok upotrebljavaš druge aplikacije na uređajima iPad ili iPhone. Funkcija Slika u slici dostupna je na sljedećim uređajima:

  • Apple iPad (uz iOS 9+)
  • Apple iPhone (uz iOS 14+)

Evo kako upotrijebiti funkciju Slika u slici:

  1. Kad nešto gledaš, prijeđi prstom prema gore s donjeg ruba zaslona (pokret Go Home u sustavu iOS). Ono što gledaš smanjuje se i nastavlja reproducirati.
  2. Pokreni drugu aplikaciju. Kad to napraviš, prozor za reprodukciju ostaje na vrhu.
  3. Dodirni ikonu Reprodukcija (trokut) za nastavak gledanja.

Za više informacija, pogledaj odjeljke Slika u slici na uređaju iPad ili Slika u slici na uređaju iPhone.

Mogućnosti u gornjem desnom kutu zaslona

Chromecast

Dodirni gumb Google Cast (pravokutnik sa simbolom mreže Wi-Fi) za gledanje HBO Max sadržaja sa svog telefona ili tableta na TV. Za više informacija, pogledaj Prikazuj na TV-u pomoću značajke Chromecast.

AirPlay (samo iOS)

Dodirni gumb AirPlay za glednaje sadržaja HBO Max sa svog uređaja iOS na uređaj kompatibilan s uslugom AirPlay-2. Za više informacija, pogledaj Gledaj pomoću usluge AirPlay.

Podnaslovi, titlovi i izmjena zvučnog zapisa

Dodirni gumb Zvučni zapis i podnaslovi (govorni oblačić) za prilgodbu podnaslova, titlova ili zvučnih zapisa. Za više informacija, pogledaj odjeljak Podnaslovi, titlovi i izmjena zvučnog zapisa.

Gledanje putem mobilne mreže

Ako ti je mobilna veza brzine 3G ili veća, HBO Max možeš gledati putem mobilne mreže služeći se podatkovnim prometom. Međutim, s obzirom na to da gledanje videozapisa u velikoj mjeri troši podatkovni promet, gledanje bi bilo bolje ograničiti na Wi-Fi veze.

Za ograničavanje gledanja putem mobilne mreže:

  1. Otvorite HBO Max na svojem telefonu ili tabletnom uređaju i zatim dodirnite svoj profil (gornji desni kut).
  2. Dodirnite ikonu Postavke (zupčanik, gornji desni kut), a zatim dodirnite ili se pomičite do stavke Reprodukcija.
  3. Isključite mogućnost Strujanje samo putem mreže Wi-Fi.

Za prikaz mogućnosti reprodukcije, klikni na zaslon dok nešto gledaš.

Mogućnosti na dnu zaslona

Reprodukcija/pauza

Klikni na gumb Reprodukcija/pauza (uz rub) ili se prebacuj između mogućnosti reprodukcije ili pauze. Možeš pritisnuti i razmaknicu.

Preskoči/naprijed

Klikni na gumb za preskakanje pokraj gumba Reprodukcija/pauza za preskakanje 15 sekundi unaprijed ili unatrag. Možete pritisnuti i tipke sa strelicama prema gore ili dolje.

Traka napretka

Na traci napretka pokazuje se na kojem si dijelu onoga što gledaš. Možeš kliknuti na bilo koje mjesto na traci ili kliknuti na svoju lokaciju (točku) i povući je. Proteklo vrijeme pojavljuje se u donjem lijevom kutu, a nakon njega ukupno vrijeme.

Chromecast

Klikni na gumb Google Cast za gledanje sadržaja HBO Max sa svog računala na TV-u. Za više informacija, pogledaj Prikazuj na TV-u pomoću značajke Chromecast.

Zvuk

Za namještanje zvuka prijeđite mišem preko ikone Zvuk (zvučnik) i kliknite na razinu zvuka (točku) i povucite je na traku glasnoće. Možete pritisnuti i tipke sa strelicama prema gore ili dolje.

Za isključivanje zvuka kliknite na ikonu Zvuk (zvučnik) ili pritisnite tipku M. Za uključivanje zvuka opet kliknite na ikonu Zvuk ili pritisnite tipku M (zvuk se vraća na prethodnu razinu).

Možeš upotrijebiti i kontrole zvuka na svom računalu.

Podnaslovi, titlovi i izmjena zvučnog zapisa

Klikni na gumb Zvučni zapis i podnaslovi (govorni oblačić) za prilagodbu podnaslova, titlova ili zvučnih zapisa. Za više informacija, pogledaj odjeljak Podnaslovi, titlovi i izmjena zvučnog zapisa.

Prikaz preko punog zaslona

Klikni na gumb Prikaz preko punog zaslona (donji desni kut) za proširenje onoga što gledaš. Za izlazak iz prikaza preko punog zaslona, ponovo klikni na gumb ili pritisni tipku Esc.

Ovo su mogućnosti reprodukcije koje možeš namjestiti kad gledaš na TV-u:

Reprodukcija/pauza

Dok nešto gledaš, ovo je način kako se prebacivati između mogućnosti reprodukcije ili pauze:

Android TV

Pritisni središnji gumb podloge za smjer na daljinskom upravljaču za Android TV.

Apple TV

Pritisni dodirnu površinu ili gumb Reprodukcija/pauza na daljinskom upravljaču za Apple TV.

LG Smart TV

Pritisni središnji gumb podloge za smjer na daljinskom upravljaču za LG Smart TV. Ili pritisni gumb Reprodukcija/pauza ispod podloge za smjer.

Konzola PlayStation

Na kontroleru PS pritisni gumb X.

Samsung TV

Pritisni središnji gumb podloge za smjer na daljinskom upravljaču za Samsung TV.

Vodafone TV (određene zemlje)

Pritisni središnji gumb podloge za smjer na daljinskom upravljaču za Vodafone TV. Ili pritisni gumb Reprodukcija/pauza iznad podloge za smjer.

Konzola Xbox

Pritisni gumb A na kontroleru Xbox.

Premotavanje naprijed ili unatrag

Dok nešto gledaš, evo kako možeš premotavati naprijed i u natrag:

Android TV

Pritisni desni gumb podloge za smjer i drži ga pritisnutim za premotavanje naprijed, a lijevi gumb podloge za smjer za premotavanje natrag. Ponovno pritisnite isti gumb za povećanje brzine (do 4 puta) ili pritisnite suprotni gumb za smanjenje brzine. Za nastavak reprodukcije pritisnite središnji gumb podloge za smjer.

Preskoči unaprijed/unatrag

Za preskakanje 15 sekundi unaprijed ili unatrag pritisnite lijevi ili desni gumb podloge za smjer.

Apple TV

Pritisni lijevu ili desnu stranu dodirne površine i drži je pritisnutom za premotavanje naprijed ili unatrag (na daljinskom upravljaču uređaja Apple TV). Možeš i pritisnuti lijevu stranu dodirne površine za preskakanje 10 sekundi unatrag, a desnu stranu za preskakanje 10 sekundi unaprijed.

LG Smart TV

Pritisni desni gumb podloge za smjer za premotavanje naprijed, a lijevi gumb podloge za smjer za premotavanje unatrag. Ili pritisni gumbe Naprijed/natrag ispod podloge za smjer. Ponovno pritisnite isti gumb za povećanje brzine (do 4 puta) ili pritisnite suprotni gumb za smanjenje brzine. Za nastavak reprodukcije pritisnite središnji gumb podloge za smjer.

Preskoči unaprijed/unatrag

Za preskakanje 15 sekundi unaprijed ili unatrag pritisnite lijevi ili desni gumb podloge za smjer.

Konzola PlayStation

Pritisni gumb R2 za premotavanje naprijed, a gumb L2 za premotavanje unatrag.

Samsung TV

Pritisni desni gumb podloge za smjer za premotavanje naprijed, a lijevi gumb podloge za smjer za premotavanje unatrag. Ponovno pritisnite isti gumb za povećanje brzine (do 4 puta) ili pritisnite suprotni gumb za smanjenje brzine. Za nastavak reprodukcije pritisnite središnji gumb podloge za smjer.

Preskoči unaprijed/unatrag

Za preskakanje 15 sekundi unaprijed ili unatrag pritisnite lijevi ili desni gumb podloge za smjer.

Vodafone TV (određene zemlje)

Pritisni desni gumb podloge za smjer za premotavanje naprijed, a lijevi gumb podloge za smjer za premotavanje unatrag. Ili pritisni gumbe Naprijed/natrag iznad podloge za smjer. Ponovno pritisnite isti gumb za povećanje brzine (do 4 puta) ili pritisnite suprotni gumb za smanjenje brzine. Za nastavak reprodukcije pritisnite središnji gumb podloge za smjer.

Preskoči unaprijed/unatrag

Za preskakanje 15 sekundi unaprijed ili unatrag pritisnite lijevi ili desni gumb podloge za smjer.

Konzola Xbox

Pritisni desni gumb podloge za smjer za premotavanje naprijed, a lijevi gumb podloge za smjer za premotavanje natrag (ili lijevi ili desni odbojnik).

Ponovno pokretanje serije ili filma
Apple TV

Za ponovno pokretanje od početka onoga što gledaš:

  • Pritisni dodirnu površinu (daljinski upravljač prve generacije) ili centar tipkovnice za klikanje (daljinski upravljač druge generacije), a zatim odaberi Od početka.
Ostali uređaji

Za ponovno pokretanje od početka onoga što gledaš:

  1. Idi natrag na zaslon opisa filma ili epizode.
  2. Odaberi ikonu Ponovno pokretanje (strelica koja ima petlju prema natrag). Serija ili film počet će se reproducirati od početka.
Traka napretka

Na traci napretka pokazuje se na kojem si dijelu onoga što gledaš. Proteklo vrijeme pojavljuje se u donjem desnom kutu, a nakon njega ukupno vrijeme.

Dok nešto gledaš, evo kako možeš upotrebljavati traku napretka:

Android TV

Pritisni središnji gumb podloge za smjer na daljinskom upravljaču, zatim pritisni desni gumb podloge za smjer za pomicanje naprijed, a lijevi gumb podloge za smjer da biste pomicanje unatrag na traci napretka.

Apple TV
  • Daljinski upravljač 1. generacije: Pritisni dodirnu površinu, a zatim prijeđi prstom ulijevo ili udesno za pomicanje naprijed ili natrag na traci napretka.
  • Daljinski upravljač 2. generacije: Pritisni sredinu tipkovnice za klikanje i neka ti prst ostane na rubu tipkovnice za klikanje dok se na zaslonu ne pojavi ikona prstena, a zatim rotiraj u smjeru kazaljke na satu za pomicanje naprijed ili suprotno od smjera kazaljke na satu za pomicanje unatrag.
LG Smart TV

Pritisni podlogu za smjer desno za pomicanje naprijed, a podlogu za smjer lijevo za pomicanje unatrag na traci napretka.

Konzola PlayStation

Pritisni gumb X na kontroleru, zatim pritisni gumb L1 za pomicanje unatrag, a gumb R1 za pomicanje naprijed na traci napretka.

Samsung TV

Pritisni središnji gumb podloge za smjer na daljinskom upravljaču, a zatim pritisni desni gumb podloge za smjer da za pomicanje naprijed, a lijevi gumb podloge za smjer za pomicanje unatrag na traci napretka.

Vodafone TV (određene zemlje)

Pritisni podlogu za smjer desno za pomicanje naprijed, a podlogu za smjer lijevo za pomicanje unatrag na traci napretka.

Konzola Xbox

Pomakni lijevi štapić na kontroleru, zatim upotrijebi lijevi ili desni odbojnik za pomicanje naprijed ili unatrag na traci napretka.

Skriveni titlovi i podnaslovi

Za više informacija, pogledaj odjeljak Podnaslovi, titlovi i izmjena zvučnog zapisa.

Ostale mogućnosti reprodukcije

Preskoči uvod

Kad nešto počneš gledati, možda ćeš vidjeti gumb Preskoči ili Preskoči uvod u donjem desnom kutu zaslona. Odaberi taj gumb za prekskanje sadržaj koji se reproducira prije tvoje serije ili tvog filma

Postoje dva gumba za preskakanje:

  • Preskoči uvod: Preskakanje unaprijed do zadnje sekunde uvoda.
  • Preskoči: Preskakanje unaprijed do zadnje sekunde promotivne najave filma ili sažetka epizode.

Zašto nema gumba Preskoči uvod?

Značajka Preskoči uvod još nije dostupna za sve serije i filmove. S vremenom ćemo dodavati značajku Preskoči uvod sve većem broju sadržaja.

Vraćanje gumba Preskoči uvod

Gumb Preskoči uvod nestaje na 5 (pet) do sedam (7) sekundi. Za vraćanje gumba, dodirni zaslon na uređaju ili klikni na njega.

Značajka Preskoči odvela me na pogrešno mjesto

Ako te značajka Preskoči odvede na pogrešno mjesto (ne netom prije početka serije ili filma), javi nam upotrebom našeg Obrasca za povratne informacije.

Kvaliteta videozapisa

HBO Max automatski prilagođava kvalitetu videozapisa na temelju propusnosti tvoje mreže i brzine veze. Većina serija i filmova dostupna je u visokoj razlučivosti (HD). Trenutačno nisu dostupne ručne postavke kvalitete videozapisa.

Ako ti je propusnost mreže preniska ili brzina veze varira, možda ti videozapis bude imao nižu razlučivost. Ako se to dogodi, pogledaj odjeljak Međuspremnici ili pauze videozapisa.

Zašto su oko videozapisa crne crte

Neke serije i neki filmovi na HBO Max mogu imati crne crte ili oblik „letterbox” uz rubove videozapisa. Crne crte upotrebljavaju se kad razmjer proporcija u kojima su serija ili film snimljeni ne odgovara razmjeru proporcija tvog zaslona. Crne crte dodaju se umjesto rastezanja ili rezanja videozapisa.

  • Crne crte iznad i ispod: To znači da je videozapis snimljen u razmjeru proporcija koji je širi od tvog zaslona.
  • Crne crte sa strane: To se može dogoditi ako je videozapis snimljen u približno kvadratnom razmjeru proporcija (na primjer, 4 : 3), a tvoj je zaslon široki zaslon (16 : 9) ili ako je tvoj zaslon iznimno širok (21 : 9).

Nije moguće ručno namještanje razmjera proporcija na HBO Max radi uklanjanja crnih crta.