Промени го јазикот за HBO Max

Еве како да го промениш јазикот на апликацијата HBO Max и аудиото или јазикот на титловите за некои емисии и филмови.

Промени го аудиото или јазикот на титловите

Еве како да го промениш аудиозаписот или јазикот на титловите:

 1. Започни да гледаш нешто на HBO Max.
 2. Избери ја иконата за аудио и титлови (говорно балонче) во видеоплеерот.
 3. Избери јазик за аудио и/или титлови.
  За да дознаеш повеќе, види во Титлови и аудиозаписи.

Некои емисии или филмови имаат опции за јазик (на пр. шпански/англиски/јапонски) на нивните страници за опис. Пред да почнеш да гледаш, избери го јазикот што го претпочиташ.

Најди титлови на други јазици

Може да ја прелисташ HBO Max за да најдеш емисии и филмови на други јазици. Еве како:

 1. Отвори ја HBO Max
 2. Направи едно од следниве:
  • Телефон, таблет или компјутер:  Избери ја иконата за мени (3 хоризонтални линии), а потоа избери Жанрови.
  • ТВ-уред:  Избери ја иконата за прелистување (3 хоризонтални линии).
 3. Избери локална продукција (од твојот регион) или европска.

Меѓународните серии и филмови на HBO се со оригинален звук и англиски титлови кога има достапни (без синхронизација).

Промени го јазикот за приказ на апликацијата

Еве како да го промениш текстот што го гледаш во апликацијата HBO Max:

 1. Отвори ја апликацијата HBO Max и префрли се на твојот профил.
 2. Направи едно од следниве:
  • Телефон или таблет:  Избери го твојот профил (горе десно), иконата за поставки (запченик, горе десно), а потоа допри го или помести се на јазикот за приказ.
  • ТВ-уред:  Избери ја иконата за поставки (подолу лево), а потоа избери ја опцијата Уреди го јазикот за приказ (на картичката Мој профил).
  • Компјутер:  Избери ја иконата за твојот профил (погоре десно), а потоа Поставки > Јазик за приказ > Промени јазик.
 3. HBO Max ќе се прикаже на јазикот што го избра. Поставките за јазик за приказ се зачувани на твојот профил и ќе се применуваат на сите уреди.

Поврзани теми: