Решавање проблеми со претплатата на HBO Max

Ако имате претплата на HBO Max и не можете да гледате или од вас е побарано да се претплатите, еве неколку работи со коишто треба да се обидете.

Проверете го статусот на вашата претплата

Проверете дали вашата претплата на HBO Max е активна. Еве како:

 1. Отворете ја HBO Max или најавете се на HBOMax.com на компјутерот. Не можете да се најавите?
 2. Направете едно од следниве:
  • Телефон или таблет: Допри го вашиот профил (горе десно), иконата Поставки (запченик, горе десно), а потоа допри или оди на Претплата.
  • ТВ уред: Изберете ја иконата Поставки (запченик, долу лево), потоа изберете Сметка.
  • Компјутер: Избери го вашиот профил (горе десно), потоа избери Поставки и најди Претплата.
   Информациите за претплатата се достапни само на профилите за возрасни.
 3. Тука можете да видите детали за вашата претплата на HBO Max.
 4. Ако вашата претплата на HBO Max се наплаќа преку нас (HBO Europe, s.r.o. или HBO Nordic AB), ќе го видите следниот датум на наплата. Ако вашата претплата се наплаќа преку продавница за апликации, осигурите се дека вашата претплата не е истечена.
  • Apple: Видете го написот Промена на претплата на Apple.
  • Google Play: На компјутерот, одете на play.google.com, потоа лево кликнете Мои претплати и пронајдете ја претплатата на HBO Max.
  • Samsung TV: Одете на samsungcheckout.com и најавете се на вашата сметка на Samsung. Од менито Историја на купување, изберете Претплати. Изберете ја вашата претплата на HBO Max и потоа проверете го полето Статус за вашиот следен датум за плаќање.
Одјавете се и повторно најавете се

Обидете се да се одјавите и повторно да се најавите. Еве како:

 1. Одјавете се од HBO Max.
 2. Најавете се повторно на HBO Max.
 3. Пуштете серија или филм.
Вратете го купеното во вашата продавница за апликации

Ако сте се претплатиле користејќи ја апликацијата HBO Max на уред Apple, Android или Samsung TV, обидете се да го вратите купувањето во продавницата за апликации. За да дознаете како, видете Враќање претплата за продавница за апликации.

Регистрирајте се и поврзете ја претплатата на вашата сметка

Ако сте се претплатиле преку телевизиски или мобилен оператор, можете да се регистрирате преку вашиот давател и да ја поврзете сметката на HBO Max со вашата претплата на HBO Max. Еве како:

 1. Најавете се на вашата сметка на телефонот, таблетот или компјутерот.
 2. Ако од вас е побарано да се претплатите, изберете ја врската Веќе сте претплатени на дното на екранот. Ако не ја добиете оваа опција, обидете се да пуштите нешто.
 3. Изберете го вашиот оператор од листата (преку кого се имате претплатено).
 4. Најавете се на сметката на вашиот давател.
 5. Ќе ја побараме вашата претплата и ќе ја поврземе со вашата сметка на HBO Max.

Откако вашата сметка и претплата ќе се поврзат, можете да се најавите (со користење на вашата е-пошта и лозинка на HBO Max) и да гледате на кој било поддржан уред.