Креирајте листа за што да гледате

Моја листа е одличен начин да ги следите сериите и филмовите што сакате да ги гледате. Кога ќе најдете нешто што сакате да го гледате подоцна, можете да го додадете во Моја листа. На овој начин можете брзо да најдете нешто за гледање. Секој профил има своја листа.

Каде е Моја листа?
 • Секој уред: На почетниот екран, пронајдете го редот Моја листа.
 • Телефон или таблет: Изберете го вашиот профил (горе десно).
 • Компјутер: Изберете го вашиот профил (горе десно) и потоа Мои работи.
 • Телевизиски уреди: Изберете го вашиот профил (горе лево).

Каде е Моја листа?  Осигурите се дека сте најавени и обидете се да додадете нешто на Моја листа.

Vodafone TV TiVo box
Апликацијата HBO Max на Vodafone TV TiVo box не поддржува Моја листа.
Додавање наслови во Моја листа
 • Телевизиски уред, телефон или таблет: Изберете филм, серија или епизода и потоа изберете ја иконата +.
 • Компјутер: Поставете го глувчето над насловот и кликнете +.

Ако нешто е веќе на Моја листа, ќе видите икона со знак на штиклирање (знак за штиклирање).

Забелешка  Ако не ја гледате иконата +, осигурите се дека сте најавени.

Додавање наслови во Моја листа

Ако сакате да гледате повеќе од неколку епизоди од серија, размислете да ја додадете серијата во Моја листа наместо поединечни епизоди. На овој начин можете брзо да почнете да гледате токму таму каде што сте застанале.

За да додадете серија:

 1. Направете едно од следниве:
  • Телефон или таблет: Изберете ја иконата Серии (телевизор, долен раб).
  • Компјутер: Изберете Серии (горе лево).
  • Телевизиски уред: На почетниот екран, одете налево и изберете ја иконата Серија (телевизор, лев раб).
 2. Изберете серија (на пр. Сопранови) изберете потоа ја иконата +.

Ако некоја серија е веќе на Моја листа, ќе видите икона со знак за штиклирање (знак за штиклирање).

Отстранување наслови од Моја листа
 • Секој уред: Пронајдете го редот Моја листа на почетниот екран. Потоа, изберете ја ставката што сакате да ја отстраните, а потоа изберете ја иконата со знак за штиклирање (знак за штиклирање).
 • Телефон или таблет: Допрете го вашиот профил (горе десно) и потоа повлечете лево на ставката што сакате да ја отстраните, па допрете X. За да отстраните повеќе ставки, допрете ја иконата Уреди (лист и молив). Допрете го X веднаш до ставката што сакате да ја отстраните или Избриши ги сите за да отстраните сè.
 • Компјутер: Изберете го вашиот профил (горе десно), потоа Мои работи и Уреди. Допрете го X до ставките што сакате да ги отстраните или Избриши ги сите за да отстраните сè.
 • Телевизиски уреди: Изберете го вашиот профи (горе лево), изберете Моја листа, а потоа изберете Уреди. Изберете ги ставките што сакате да ги отстраните или Избриши ги сите за да отстраните сè.

Кога ќе завршите со уредувањето, изберете Готово.

Гледање што има во Моја листа
 • Секој уред: На почетниот екран, пронајдете го редот Моја листа.
 • Телефон или таблет: Изберете го вашиот профил (горе десно).
 • Компјутер: Изберете го вашиот профил (горе десно) и потоа Мои работи.
 • Телевизиски уреди: Изберете го вашиот профи (горе лево).

Сега можете да се движите низ насловите што сте ги додале во Моја листа. Ако Моја листа не е достапна, проверете дали сте најавени.

Менување редослед на ставките во Моја листа

Стандардно, насловите што неодамна сте ги додале се појавуваат први во Моја листа. Еве како да го промените редоследот на сортирање:

 1. Направете едно од следниве:
  • Телефон или таблет: Изберете го вашиот профил (горе десно).
  • Компјутер: Изберете го вашиот профил (горе десно) и потоа Мои работи.
  • Телевизиски уреди: Изберете го вашиот профи (горе лево).
 2. Изберете редослед на сортирање. Најнови во Моја листа, наслови А до Ш или наслови Ш до А
Зошто недостасуваат наслови од Моја листа?
 • Сериите и филмовите остануваат во Моја листа додека не ги отстраните или повеќе не се достапни. Ако нешто недостасува од Моја листа, користете Пребарувај за да видите дали серијата или филмот сè уште се достапни на HBO Max.
 • Секој профил има своја сопствена Моја листа. Ако недостасуваат наслови, проверете за да видите кој профил е активен.
Претплатници на HBO GO или HBO Portugal
Вашите поставки за HBO, како што се Моја листа и Продолжи со гледање, не се достапни во HBO Max.