Функции за пристапност на HBO Max

Можете да ги користите функциите за пристапност за да ви помогнат да се движите низ апликацијата HBO Max и да гледате серии и филмови на HBO Max. HBO Max ги поддржува следниве функции:

Превод

Повеќето серии и филмови на HBO Max може да се гледаат со превод. За време на репродукцијата, можете да го вклучите или исклучите преводот со избирање на копчето Аудио и преводи (говорно балонче), а потоа да изберете јазик. За да дознаете повеќе, видете Превод, титли и аудио.

Читачи на екран

Можете да користите читачи на екран за да ви помогнат да наоѓате и пуштате наслови на HBO Max. Следниве читачи на екран се поддржани од HBO Max.

Телефон или таблет

HBO Max ги поддржува следниве читачи на екран:

Можете да пуштите преку AirPlay или Chromecast и да го користите читачот на екран на телефонот или таблетот за да ја контролирате репродукцијата на видеото.

Компјутер

HBO Max ги поддржува следниве читачи на екран:

Можете да пуштите преку AirPlay или Chromecast и да го користите читачот на екран на компјутерот за да ја контролирате репродукцијата на видеото.

Телевизор

HBO Max има одредена поддршка за следниве читачи на екран:

Работиме на подобрување на искуството со читачи на екран на сите поддржани телевизиски уреди.

Кратенки на тастатурата

Кој уред го користите?

Можете да користите тастатура за движење низ HBOMax.com и контрола на репродукцијата. Еве како:

Движење низа HBOMax.com

 • Притискајте Табулатор за да се движите помеѓу ставките.
 • Притиснете Внеси за да ја изберете избраната ставка.
 • Притиснете Esc за да ги затворите менијата и отворените ставки.

Контрола на репродукција

Започнете да гледате серија или филм, а потоа користете ги следните кратенки на тастатурата:

 • Контроли за репродукција: Притиснете Копче за празно место или Р за паузирање и отворање на контролите за репродукција. Потоа притиснете Табулатор за да се движите помеѓу ставките. Притиснете Esc за да ги затворите контролите за репродукција.
 • Премотајте нанапред или наназад: Притиснете го копчето со десна стрелка за да прескокнете нанапред 15 секунди и копчето со лева стрелка да прескокнете наназад 15 секунди.
 • Јачина на звук: Користете ги копчињата со стрелка нагоре и надолу да ја прилагодите јачината на звук. Притиснете M да исклучите звук.
 • Притиснете F за да отворите и затворите целосен екран.

Можете да користите надворешна тастатура за движење низ HBO Max и контрола на репродукцијата. Еве како:

Движење низ HBO Max

 • Притискајте Табулатор или на копчињата со стрелки за да се движите помеѓу ставките.
 • Притиснете Копче за празно место за да ја изберете избраната ставка.
 • Притиснете Esc за да ги затворите менијата и отворените ставки.

Контрола на репродукција

Започнете да гледате серија или филм, а потоа користете ги следните кратенки на тастатурата:

 • Контроли за репродукција: Притиснете Копче за празно место или Р за паузирање и отворање на контролите за репродукција. Потоа притиснете Табулатор или на копчињата со стрелки за да се движите помеѓу ставките. Притиснете Esc за да излезете од контролите за репродукција. Притиснете Esc за да излезете од видеоплеерот.
 • Премотајте нанапред или наназад: Притиснете го копчето со десна стрелка за да прескокнете нанапред 15 секунди и копчето со лева стрелка да прескокнете наназад 15 секунди.
 • Отворете го менито за аудио и титли:
  • Притиснете C за да го отворите менито и да се фокусирате на титлите.
  • Притиснете А за да го отворите менито и да се фокусирате на аудиото.
iOS: Тастатурата не работи?
На вашиот iOS уред одете во Поставки > Пристапност > Тастатури > Целосен пристап до тастатура > вклучете Целосен пристап до тастатура. За повеќе информации, одете на написот iPhone: Прилагодете ги поставките за тастатура или iPad: Прилагодете ги поставките за тастатура.

Диктирање на Siri

Можете да ја користите функцијата за претворање говор во текст за да пребарувате серии или филмови на вашиот Apple TV.

 1. Отворете го HBO Max на вашиот Apple TV и изберете ја иконата Пребарувај.
 2. Притиснете и задржете го микрофонот на далечинскиот управувач.
 3. Изговорете го терминот за пребарување на далечинскиот управувач.

Можете да пребарувате на HBO Max по наслов, жанр, актери и повеќе. За листа на начини за пребарување на HBO Max, видете Прелистување и пребарување на HBO Max.