Ställa in HBO Max föräldrakontroller

Du kan skapa en barnprofil för vart och ett av dina barn med föräldrakontroller som begränsar vilket innehåll som visas. Du kan också använda en PIN-kod för att förhindra att ditt barn byter till en annan profil. Ta reda på mer om barnprofiler.

Du kan ställa in föräldrakontroll för en ny barnprofil eller ändra kontroller för en befintlig barnprofil.

Ny barnprofil

Så här ställer du in föräldrakontroll för en ny barnprofil:

1. Välj din profil (uppe till vänster på tv-apparater, uppe till höger på andra enheter).
  2. Välj Byt profil.
  3. Välj Lägg till barn (eller + barn på tv-apparater). Om ditt konto inte har en PIN-kod kommer du bli ombedd att skapa en.
  4. Gör något av följande:
    • Telefon eller surfplatta: Tryck på kameraikonen (kamera) och välj sedan att ta ett foto, ladda upp en bild eller välj en karaktär. Välj därefter en färg och ange ditt barns namn och födelsedatum (månad och år)
    • TV eller dator: Ange ditt barns namn och födelsedatum (månad och år) och välj därefter en färg (du kan lägga till en profilbild senare).
  5. Välj Nästa.
  6. Välj innehållsbetyg som ditt barn kan titta på. Filmer och serier med ett innehållsbetyg över ditt val kan inte ses av den här profilen. (Standardvalen rekommenderas och baseras på det födelsedatum du angav).
  7. Välj Spara.

När en barnprofil är aktiv ser du startsidan för barn och "Bläddra"-menyn visar innehåll för barn. För att redigera en barnprofil, se Redigera en barnprofil.

Existerande barnprofil

Så här ändrar du föräldrakontroll för en befintlig barnprofil:

1. Välj en barnprofil.
  2. Välj Byt profiler och därefter Hantera profiler (du kan behöva scrolla ner).
  3. Välj en profil. Barnprofiler har en låssymbol.
  4. Ange din PIN-kod (om det krävs) och välj Enter. Om du har problem med att ange din PIN-kod trycker du på knappen Välj eller OK på fjärrkontrollen för att öppna tangentbordet på skärmen.
  5. Du kan ändra ditt barns namn och födelsedatum och inställningen för vilka sorters filmer de får titta på. Du kan också markera eller avmarkera kryssrutan Kräv PIN-kod för att byta profil.
  6. Välj Spara.
Betyg

Serier och filmer på HBO Max är betygsatta av en lokal rankningsorganisation. Betyg visar hur lämpligt ett visst avsnitt eller en film på HBO Max är för en viss ålder. Betygen för ett avsnitt eller en film visas på:

• Detaljsidan för ett avsnitt eller en film.
  • I det övre vänstra hörnet när du börjar spela ett avsnitt eller en film.

Det finns sex olika film- och TV-betyg att välja mellan:

• Alla Passar alla åldrar
  • 7+ Rekommenderas för 7 år och äldre
  • 10+ Rekommenderas för 10 år och äldre
  • 13+ Rekommenderas för 13 år och äldre
  • 16+ Rekommenderas för 16 år och äldre
  • 18+ Lämplig för 18 år och äldre
Resa till ett annat land

När du reser till länder där HBO Max är tillgängligt fortsätter dina föräldrakontroller att tillämpas. Serier och filmer betygsätts enligt det lokala betygssystemet som kan variera från ditt lands betygsättning. För mer information, se Streama HBO Max när du reser.

Fungerar inte föräldrakontrollerna?
  • Kontrollera om det finns begränsningar på din enhet (t.ex. på iOS letar du efter Innehållsbegränsningar). Om din enhet har föräldrakontroller som är mer restriktiva (än vad du ställt in i HBO Max) kommer HBO Max att följa de föräldrakontroller som är inställda på din enhet.
  • HBO Max följer inte föräldrakontroller som du ställt in via din TV-leverantör.