HBO Max latautuu hitaasti, puskuroituu tai keskeytyy

Videotoistoon voivat vaikuttaa monet tekijät, kuten verkon kaistanleveys, yhteysnopeus ja laitteen käytettävissä oleva muisti.

Mitä laitetta käytät?

Jos video puskuroituu usein tai on huonolaatuista, kokeile näitä vaiheita:

Vaihe 1: Päivitä HBO Max

Varmista, että käytössäsi on HBO Max -sovelluksen uusin versio:

• Android: Avaa Play-kauppa Android-laitteessa ja hae sanoilla HBO Max. Jos sovelluspäivitys on saatavana, napauta Päivitä.
  • iOS: Avaa App Store Apple-laitteessa ja hae sanoilla HBO Max. Jos sovelluspäivitys on saatavana, napauta Päivitä.

Vaihe 2: Vaihda Wi-Fi-yhteyteen

Jos käytät matkapuhelinverkon datayhteyttä, muodosta yhteys langattomaan verkkoon ja katso, parantuuko toisto (muodosta yhteys Wi-Fi-verkkoon siirtymällä laitteesi asetuksiin).

Vaihe 3: Testaa yhteysnopeutes

Jos video puskuroituu usein tai on huonolaatuista, testaa Internet-yhteytesi nopeus:

• Android: Lataa Internetin nopeustestisovellus Google Play -kaupasta ja testaa yhteysnopeutesi.
  • iOS: Lataa Internetin nopeustestisovellus Apple App Storesta ja testaa yhteysnopeutesi.

HD-videon suoratoistoa varten tarvitset yhteyden, jonka latausnopeus on vähintään 5 Mbit/s.

Vaihe 4: Vähennä verkon toimintaa

Jos samalla verkolla on muita käyttäjiä, pyydä heitä keskeyttämään toimintansa väliaikaisesti. Näin HBO Maxin suoratoistoa varten voidaan käyttää mahdollisimman paljon kaistanleveyttä.

Vaihe 5: Käynnistä laitteet uudelleen

1. Katkaise virta HBO Maxin sisältävästä puhelimesta tai tabletista tai irrota virtajohto.
  2. Irrota virtajohto verkkolaitteista (modeemi, reititin jne.).
  3. Odota 30 sekuntia.
  4. Kytke modeemiin virta uudelleen ja odota, että se muodostaa yhteyden Internetiin (noin minuutti).
  5. Kytke reitittimeen virta uudelleen ja odota, että se muodostaa yhteyden Internetiin.
  6. Käynnistä puhelin tai tabletti. Avaa sitten HBO Max ja katso, onko ongelma ratkaistu.

Vaihe 6: Kokeile toista laitetta

Yritä suoratoistaa HBO Maxia toisella tuetulla laitteella, joka on liitetty samaan verkkoon. Tämä auttaa määrittämään, liittyykö ongelma verkkoon vai tiettyyn laitteeseen.

Jos video puskuroituu usein tai on huonolaatuista, kokeile näitä vaiheita:

Vaihe 1: Tarkista selain

Varmista, että käytät tuettua selainta.

Jos selaimesi on yhteensopiva, päivitä se uusimpaan versioon. Löydät ohjeet tähän hakemalla Internetistä sanalla "päivitys" + selaimesi nimi (esim. päivitys Chrome).

Vaihe 2: Testaa yhteysnopeutesi

Testaa Internet-yhteytesi ja varmista, että latausnopeus on vähintään 5 Mbit/s. Tee tämä avaamalla selain ja hakemalla sanoilla "Internetin nopeustesti". Jos latausnopeutesi ei täytä vähimmäisvaatimusta, ota yhteyttä Internet-palveluntarjoajaasi yhteysnopeutesi vianmääritystä varten.

Vaihe 3: Kokeile toista selainta

Kokeile toista tuettua selainta. Jos videoiden toisto onnistuu eri selaimella, tarkista selaimesi määritykset:

• Varmista, että kolmannen osapuolen evästeet ovat käytössä.
  • Poista mainosten esto-ohjelmisto käytöstä.
  • Poista yksityinen selaus- tai incognito-tila käytöstä.
  • Poista selaimen liitännäiset, laajennukset ja lisäosat käytöstä.

Sulje selain, avaa se uudelleen ja kokeile sitten videon toistamista uudelleen.

Vaihe 4: Vähennä verkon toimintaa

Jos samalla verkolla on muita käyttäjiä, pyydä heitä keskeyttämään toimintansa väliaikaisesti. Näin HBO Maxin suoratoistoa varten voidaan käyttää mahdollisimman paljon kaistanleveyttä.

Vaihe 5: Käynnistä laitteet uudelleen

Käynnistä tietokone ja verkkolaitteet uudelleen. Tässä ohjeet:

1. Sulje kaikki sovellukset ja käynnistä tietokone uudelleen.
  2. Irrota virtajohto verkkolaitteista (modeemi, reititin jne.).
  3. Odota 30 sekuntia.
  4. Kytke modeemiin virta uudelleen ja odota, että se muodostaa yhteyden Internetiin (noin minuutti).
  5. Kytke reitittimeen virta uudelleen ja odota, että se muodostaa yhteyden Internetiin.
  6. Käynnistä tietokone, siirry osoitteeseen HBOMax.comja toista video, jotta näet, onko ongelma ratkaistu.

Vaihe 6: Kokeile langallista yhteyttä

Jotta suorituskyky olisi paras mahdollinen, kokeile langallista yhteyttä tietokoneeseen. Liitä tätä varten tietokone reitittimeen Ethernet-kaapelilla.

Varmista, että verkkolaitteiden (modeemi, reititin jne.) kaapelit on liitetty tiukasti kumpaankin liitäntäkohtaan. Löysä koaksiaali- tai Ethernet-kaapeli voi heikentää signaalia.

Lisää selaimen vianmääritysohjeita

Jos video puskuroituu usein tai on huonolaatuista, kokeile näitä vaiheita:

Vaihe 1: Päivitä HBO Max

Varmista, että laitteessasi on HBO Maxin uusin versio. Voit tehdä tämän avaamalla laitteesi sovelluskaupan ja hakemalla sanoilla ”HBO Max”. Jos sovelluspäivitys on saatavana, lataa päivitys.

Vaihe 2: Testaa yhteysnopeutesi

Jos video puskuroituu usein tai on huonolaatuista, testaa Internet-yhteytesi nopeus:

• Android TV: Siirry Android TV:ssä kohtaan Apps (Sovellukset), lataa Internetin nopeustestisovellus ja testaa yhteysnopeutesi (tai testaa nopeus tietokoneelta, joka on samassa verkossa). Tee tämä avaamalla selain tietokoneellasi ja hakemalla sanoilla ”Internet speed test” (Internetin nopeustesti).
  • Apple TV: Lataa Apple TV:ssä Internetin nopeustestisovellus ja testaa yhteysnopeutesi (tai testaa nopeus tietokoneelta, joka on samassa verkossa). Tee tämä avaamalla selain tietokoneellasi ja hakemalla sanoilla "Internetin nopeustesti".
  • LG Smart TV: Testaa latausnopeus tietokoneelta, joka on samassa verkossa kuin LG Smart TV. Tee tämä avaamalla selain tietokoneellasi ja hakemalla sanoilla "Internetin nopeustesti".
  • PlayStation 4: Siirry PlayStation 4:ssä kohtaan Asetukset > Verkko > Internet-yhteystesti.
  • PlayStation 5: Siirry PlayStation 5:ssä kohtaan Asetukset > Verkko > Yhteyden tila > Näytä yhteyden tila > Yhteysnopeus.
  • Samsung-televisio: Testaa latausnopeus tietokoneelta, joka on samassa verkossa kuin Samsung-televisiosi. Tee tämä avaamalla selain tietokoneellasi ja hakemalla sanoilla "Internetin nopeustesti".
  • Xbox-konsoli: Suorita Xboxin nopeustesti. Löydät ohjeet kohdasta Xboxin nopeustesti.

HD-videon suoratoistoa varten tarvitset yhteyden, jonka latausnopeus on vähintään 5 Mbit/s. Jotta 4k-suoratoistokokemus olisi paras mahdollinen, suosittelemme, että latausnopeus on vähintään 50 Mbit/s.

Vaihe 3: Vähennä verkon toimintaa

Jos samalla verkolla on muita käyttäjiä, pyydä heitä keskeyttämään toimintansa väliaikaisesti. Näin HBO Maxin suoratoistoa varten voidaan käyttää mahdollisimman paljon kaistanleveyttä.

Vaihe 4: Käynnistä laitteet uudelleen

1. Katkaise virta HBO Maxin sisältävästä laitteesta tai irrota sen virtajohto.
  2. Irrota virtajohto verkkolaitteista (modeemi, reititin jne.).
  3. Odota 30 sekuntia.
  4. Kytke modeemiin virta uudelleen ja odota, että se muodostaa yhteyden Internetiin (noin minuutti).
  5. Kytke reitittimeen virta uudelleen ja odota, että se muodostaa yhteyden Internetiin.
  6. Käynnistä HBO Maxin sisältävä laite ja katso, onko ongelma ratkaistu.

Vaihe 5: Kokeile toista laitetta

Yritä suoratoistaa HBO Maxia toisella tuetulla laitteella, joka on liitetty samaan verkkoon. Tämä auttaa määrittämään, liittyykö ongelma verkkoon vai tiettyyn laitteeseen.

Vaihe 6: Kokeile langallista yhteyttä

Jotta suorituskyky olisi paras mahdollinen, kokeile suoratoistolaitteen yhdistämistä reitittimeen Ethernet-kaapelilla (langattoman yhteyden käyttämisen sijaan).

Varmista, että verkkolaitteiden (modeemi, reititin jne.) kaapelit on liitetty tiukasti kumpaankin liitäntäkohtaan. Löysä koaksiaali- tai Ethernet-kaapeli voi heikentää signaalia.