Korjaa ääniongelmat

Jos HBO Maxissa on ääniongelmia, kokeile seuraavaa:

Toista jotakin muuta ohjelmaa tai elokuvaa

Kokeile toistaa eri ohjelmaa tai elokuvaa, jotta näet, esiintyykö muussa ohjelmassa tai elokuvassa ääniongelmia. Jos ääniongelma rajoittuu tiettyyn ohjelmaan tai elokuvaan, ilmoita asiasta meille palautelomakettamme käyttäen.

Dolby Atmos
Osaa elokuvista voi suoratoistaa 4K- ja Dolby Atmos -tekniikalla tietyillä laitteilla. Katso lisätietoja kohdasta Katso 4K HDR -tekniikalla.

Ääniongelmia useissa ohjelmissa tai elokuvissa?

Valitse käyttämäsi laite ja kokeile vianmääritysvaiheita:

Jos äänenvoimakkuus on alhainen tai ääntä ei kuulu, kokeile seuraavaa:

• Lisää äänenvoimakkuutta puhelimen tai tabletin äänenvoimakkuuden lisäyspainikkeella.
  • Liitä kuulokkeet ja tarkkaile, kuuluuko ääntä.
  • Kokeile kytkeä Bluetooth pois päältä laitteestasi, jotta voit varmistaa, että laite ei lähetä ääntä Bluetooth-lisälaitteeseen (tee tämä Android- tai iOS-laitteen asetuksista).
  • Varmista, että Älä häiritse -vaihtoehto ei ole käytössä laitteessasi.

Jos ääniongelmia esiintyy suoratoistettaessa osoitteessa HBOMax.com, kokeile seuraavia ohjeita:

• Tarkista äänenvoimakkuuden säätö HBO Maxista ja tietokoneesta, jotta ääniä ei varmasti ole mykistetty tai asetettu alhaiselle tasolle.
  • Jos käytät ulkoisia kaiuttimia, tarkista kaiutinkaapelit ja äänenvoimakkuuden säätö.
  • Päivitä selaimesi uusimpaan versioon. Löydät ohjeet tähän hakemalla Internetistä sanoilla "Kuinka päivitetään" + selaimesi nimi (esim. Kuinka päivitetään Chrome).
  • Kokeile toista tuettua selainta.

Dolby Digital Plus -äänellä varustettu HBO Max on käytettävissä seuraavissa laitteissa:

• Android TV
  • Apple TV
  • Google Chromecast Ultra
  • LG Smart TV
  • Samsung-televisio (mallit, jotka tukevat Dolby Digital Plus -tekniikkaa)
  • Xbox-konsoli

Kokeiltavia asioita

Ääniongelmat voivat johtua määrityksistä, ääniasetuksista tai verkkoyhteydestä. Tässä muutamia kokeiltavia asioita:

• Päivitä käytössäsi oleva HBO Max -sovelluksen versio. Katso tätä varten vaihetta 1 TV:n vianmääritys -sivulta.
  • Irrota suoratoistomediasoittimen (esim. Apple TV:n) virtajohto, odota hetki ja kytke se takaisin.
  • Jos käytät audio-videovastaanotinta, varmista, että kaiuttimet on liitetty vastaanottimeen oikein.
  • Varmista, että television äänenvoimakkuus ei ole alhainen tai mykistetty.
  • Kokeile toistaa eri ohjelmaa tai elokuvaa, jotta näet, rajoittuuko ongelma tiettyyn ohjelmaan tai elokuvaan. Jos ohjelma tai elokuva on saatavana Dolby Digital -tekniikalla, kuvauksessa lukee 5.1.
  • Irrota HDMI-kaapelin molemmat päät ja liitä ne uudelleen.
  • Kokeile kääntää HDMI-kaapelin / optisen kaapelin päät toisin päin tai kokeile toista kaapelia.
  • Kokeile television toista HDMI-liitäntää.

Tässä muutamia laitekohtaisia lisätietoja:

Apple TV

Apple TV käyttää oletusarvoisesti parasta saatavana olevaa ääniformaattia. Jos surround-ääni ei toimi, yritä vaihtaa ääniformaatiksi Dolby Digital 5.1. Voit tehdä tämän siirtymällä Apple TV:ssä kohtaan Asetukset > Video ja ääni > Ääniformaatti ja ottamalla käyttöön Vaihda formaattia. Tässä voit valita formaatiksi Dolby Digital 5.1 (Käytä parasta käytettävissä olevaa -vaihtoehdon sijaan).

IJos ääniformaatin vaihtaminen formaattiin Dolby Digital 5.1. ei auta, kokeile vaihtaa ääniformaatiksi Stereo. Jos haluat lisätietoja ääniasetuksista, siirry Applen artikkeliin Äänen Dolby Atmos- tai Surround-toistaminen.

Xbox-konsoli

Siirry kohtaan Asetukset > Näyttö ja ääni, vieritä sitten oikealle ja valitse HDMI-ääni. Aseta HDMI-äänen asetukseksi 5.1 pakkaamaton, valitse sitten Bittivirtaformaatti ja määritä asetukseksi Dolby Digital.

Kokeile stereoääntä

Jos ääniongelmat jatkuvat, kokeile vaihtaa laitteen ääniasetukseksi stereoääni. Till exempel, på Apple TV, gå till Asetukset > Video ja ääni > Ääniformaatti, ota käyttöön vaihda formaattia ja valitse sitten stereoääntä.

HDCP-virhe

Jos saat HDCP-virheilmoituksen, yritä ohittaa vastaanottimesi tai stereolaitteesi liittämällä suoratoistolaite suoraan televisioon. Lisätietoja.