Vse o otroških profilih

Na voljo sta dve vrsti profilov: profil za odrasle osebe in otroški profil. V računu imaš lahko največ 5 profilov. Ustvariš lahko profile za vsakega od otrok, pri čemer lahko s starševskim nadzorom omejiš vsebino, ki jo je mogoče gledati.

Zakaj ustvariti otroške profile?

  • Starševski nadzor. Na podlagi ocen vsebine lahko omejiš, kaj lahko tvoj otrok gleda.
  • Začetna stran otroškega profila vključuje oddaje in filme na podlagi starosti tvojega otroka. Mlajši otroci (stari od 2 do 9 let) lahko odkrivajo naslove z izbiro slike svojega najljubšega lika (npr. Elma ali Scooby Dooja).
  • Tvoj otrok ima svoj Moj seznam in seznam Nadaljuj ogled.
  • S kodo PIN lahko otroku preprečiš preklop na profil za odrasle osebe.

Ko je otroški profil aktiven:

  • Bo prikazana začetna stran otroškega profila in meni Prebrskaj bo vključeval vsebino za otroke. Oddaje in filmi, ki jih ni mogoče gledati (skladno z nastavitvami starševskega nadzora) se pojavijo z ikono ključavnice (zaprta ključavnica) in se ne morejo predvajati.
  • Rezultati iskanja bodo vključevali samo oddaje in filme, ki jih lahko profil gleda (glede na starševski nadzor za profil).
  • Oddaje in filme lahko preneseš v telefon ali tablični računalnik, vendar samo vsebino, ki je odobrena glede na starševski nadzor za profil.
  • Nekatere nastavitve niso na voljo. Otroški profili nimajo dostopa do funkcij upravljanja profila, na primer: računa (ki vključuje e-poštni naslov in geslo), informacij o naročnini, upravljanja naprav, starševskega nadzora in obvestil.
Dodajanje otroškega profila (starševski nadzor)

Ustvari otroški profil za svojega otroka s starševskim nadzorom. In sicer tako:

  1. Izberi svoj profil (zgoraj levo na televizorjih in zgoraj desno v drugih napravah).
  2. Izberi Preklopi med profili.
  3. Izberi Dodaj otroka (ali + Otrok na televizorjih). Če tvoj račun nima kode PIN, prejmeš poziv, da jo ustvariš.
  4. Naredi nekaj od naslednjega:
    • Telefon ali tablični računalnik: Tapni ikono kamere (kamera) in nato izberi možnost za zajem fotografije, nalaganje slike ali izbiro lika. Nato izberi barvo ter vnesi ime in datum rojstva otroka (mesec in leto).
    • Televizor ali računalnik: Vnesi ime in datum rojstva otroka (mesec in leto) ter izberi barvo (slike profila lahko dodaš pozneje).
  5. Izberi Naprej.
  6. Izberi ocene vsebine, ki jo lahko gleda tvoj otrok (npr. za televizijske oddaje lahko izbereš oceno največ TV-Y7, za filme pa lahko izbereš G). Ta profil ne more gledati filmov in televizijskih oddaj z ocenami, ki so višje od izbranih. (Privzete izbire so priporočene in podane na podlagi vnesenega rojstnega datuma).
  7. Izberi Shrani.

Za urejanje otroškega profila ali spreminjanje starševskega nadzora zanj glej Urejanje profila.

Starševski nadzor ne deluje?
  • Preveri, ali so omejitve nastavljene na tvoji napravi (npr. na napravi iOS preveri Omejitve vsebine). Če ima naprava starševski nadzor, ki je bolj strog (kot je nastavljen na HBO Max), bo HBO Max upošteval starševski nadzor, nastavljen v tvoji napravi.
  • HBO Max ne upošteva starševskega nadzora, ki je morda nastavljen pri tvojem televizijskem ponudniku.
Preklop na otroški profil

Tako lahko preklopiš na otroški profil:

  1. Izberite svoj profil (zgoraj levo na televizorjih in zgoraj desno v drugih napravah).
  2. Izberi Preklopi med profili.
  3. Izberi otroški profil (profil z ikono ključavnice (zaprta ključavnica)).
Zaprta ali odprta ključavnica
Zaprta ključavnica (zaprta ključavnica) pomeni, da otrok ne more preklopiti na drug profil (potrebna je koda PIN), medtem ko odprta ključavnica (odprta ključavnica) pomeni, da otrok lahko preklopi na drug profil. Za več informacij glej naslednji razdelek.

Zahtevaj kodo PIN za preklop med profili

Ko dodaš svoj prvi otroški profil, prejmeš poziv, da ustvariš kodo PIN za svoj račun. Tvoj otrok privzeto ne more urejati profila ali preklopiti na drug profil brez tvoje kode PIN. Svojo kodo PIN lahko kadar koli spremeniš.

Pri starejših otrocih lahko izklopiš poziv za vnos kode PIN pri preklopu profilov. In sicer tako:

  1. Izberite svoj profil (zgoraj levo na televizorjih in zgoraj desno v drugih napravah).
  2. Izberi Preklopi med profili.
  3. Izberi Upravljaj profile.
  4. Izberi profil svojega otroka. Ob otroških profilih je prikazana ikona ključavnice (zaprta ključavnica).
  5. Vnesi kodo PIN in izberi Enter.
    Opomba  Če pri vnosu kode PIN prihaja do težav, pritisni gumb Select ali OK na daljinskem upravljalniku, da odpreš zaslonsko tipkovnico.
  6. Počisti polje Zahtevaj kodo PIN za preklop med profili in nato izberi Shrani (morda bo treba podrsniti, da se ti prikaže ta možnost).

Zaslon Kdo gleda

Ko odpreš aplikacijo HBO Max, se zgodi naslednje:

  • Televizor ali računalnik: Če je bil nazadnje uporabljen otroški profil, se aplikacija HBO Max odpre s tem profilom. Če je bil nazadnje uporabljen profil za odrasle osebe, se ob zagonu aplikacije HBO Max prikaže zaslon »Kdo gleda«.
  • Telefon ali tablični računalnik: HBO Max se vedno odpre z zadnjim uporabljenim profilom (zaslon »Kdo gleda« se ne prikaže).
Ocene

Ocene zagotavljajo smernice o primernosti epizod in filmov na HBO Max glede na starost. Ocena primernosti epizode ali filma glede na starost se pojavi:

  • na strani s podrobnostmi epizode ali filma,
  • v zgornjem levem kotu, ko prvič začneš predvajati epizodo ali film.

Obstaja šest ocen filmov in TV-serij:

  • Vse  Primerno za vse starosti
  • 7+   Primerno za starejše od 7 let
  • 10+   Primerno za starejše od 10 let
  • 13+   Primerno za starejše od 13 let
  • 16+   Primerno za starejše od 16 let
  • 18+   Primerno za starejše od 18 let
Potovanje

Pri potovanju v države, kjer je HBO Max na voljo, bo tvoj starševski nadzor še vedno veljaven. Serije in filmi bodo ocenjeni glede na lokalni sistem ocenjevanja, ki se lahko razlikuje od sistema tvoje države. Za več informacij si oglej Predvajanje vsebine aplikacije HBO Max na potovanju.

Domača stran otroškega profila

Ko je izbran otroški profil, bo prikazana začetna stran otroškega profila s filmi in serijami glede na starost tvojega otroka (glede na otrokov rojstni datum). Začetna stran vključuje tudi vrstico Nadaljuj ogled in Moj seznam.

Začetna stran otroških profilov je prilagojena starosti tvojega otroka. Obstajajo štiri možnosti začetne strani:

  • Majhni otroci: 2–5 let
  • Večji otroci: 6–9 let
  • Mlajši najstniki: 10–12 let
  • Najstniki: 13–17 let

Začetna stran za Majhne otroke in Večje otroke (stare od 2 do 9 let) vključuje vrstico likov iz serij in filmov na HBO Max. Tako lahko otroci odkrivajo naslove z izbiro slike svojega najljubšega lika (npr. Elma ali Scooby Dooja).

Otroci (in tudi odrasli!) lahko v svoj profil dodajo sliko ali lik. Za več informacij o tem glej Dodajanje slike profila.